sâmbătă, 7 august 2010

He likes to read books written for girls

Un post despre sexualitate. Despre acceptare. Despre întrebări şi câteva răspunsuri, sper.

Lăsând la o parte explicaţii pur biologice sau şocuri emoţionale ori alte detalii psihologice, ce-i face pe unii bărbaţi să nu prea fie bărbaţi? Ce-i face să fie atât de feminini în gesturi, atât de atenţi la detalii şi atât de preocupaţi de lucruri feminine? N-aş putea spune că nu-i înţeleg ori că nu-i accept, dar nu mi-e foar clar.

În viziunea mea (de femeie), a fi bărbat presupune ceva mai mult decât păr pe piept, discuţii tembele despre superioritatea masculului în trafic ori despre faptul că se pot spăla pe dinţi şi pot face pipi în acelaşi timp (ceea ce m-ar surprinde oricum, dar fie). Deci, nu desconsider bărbaţia unui tip doar pentru că nu foloseşte organului lui genital în vorbire ca semn de punctuaţie.

Că sunt feminini poate că nu-i o problemă, dar cu faptul că-i subţire graniţa spre pure gayness nu-s total de acord. În sensul că nu pricep foarte bine atracţia asta pentru acelaşi sex şi deci nu pot fi de acord cu ceea ce nu pricep. Asta nu-nseamnă că o să merg la gay parade să-i împroşc cu roşii sau ouă crude.

Lăsând la o parte tendinţa instinctuală de-a judeca, ce-i oare în mintea şi-n sufletul lor? Ce-i face să fie altfel în acest mod?

9 comentarii:

 1. nu e nimic de inteles..de ce vrei sa intelegi?..ptr mine nu exista explicatii pe care as putea sa le accept..sunt din ce in ce mai multi gay..e ceva banal..mai ales in unele tari..

  RăspundețiȘtergere
 2. http://en.wikipedia.org/wiki/Anal_eroticism

  RăspundețiȘtergere
 3. Hmmmmm...se pare ca la festivalul ala ruleaza filme mult prea independente...conditiile de mediu, curiozitatea unei alte experiente, astea ar fi explicatiile mai simpliste si mai putin...discriminatorii negativ (caci democratia ne-a invatat ca exista si o discriminare pozitiva). In afara de cele biologice, pe care le lasam la o parte. Eu am avut un coleg...foarte frumusel si inteligent...la 23 de ani deja se plictisise de femei si s-a hotarât sa "incerce" si varianta cealalta. Si asa a ramas.

  Spalatul dintilor si pipi in acelasi timp...multumesc pentru idee, prin experienta asta n-am trecut inca si chiar nu inteleg cum de ti-a venit (ideea adica).

  RăspundețiȘtergere
 4. Este foarte interesant subiectul si cred ca undeva se aplica in mai toate. Sa te agndesti ce e in sufletul unui om inainte sa tragi concluzii . Ce il face sa gandeasca si sa simta asa si ca sincer sunt sigura ca nu poarta o vina directa . nu e el cel care si-a dorit de drgaul artei sa fie diferit ..

  RăspundețiȘtergere
 5. poate uneori doar se pun in locul femeii doar sa priveasca lumea din unghiul ala...cine stie..sunt multe variante...e o tema de dezbatere!

  RăspundețiȘtergere
 6. sincer, m-am inteles niciodata cum poate fi un barbat atras de un altul! Si nu oricum, cu intr-un hal in care ajungi in pat cu fundul la vedere!

  probabil sunt bolnavi din punct de vedere mental. Crezi ori ti se pare normal ca asa ceva sa fie de la natura? NU!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ma, treaba asta e destul de veche, as i know ( cititi mitul androginului, bla bla). Cica iubirea dintre 2 barbati ar fi fost simbolul puterii...la greci era o ditamai povestea cu asta: iubitul ( pasivul) si iubitorul ( activul). De obicei, barbatii maturi sau mai in varsta intretineau relatii sexuale cu cei tineri...relatii care purtau numele de "initiere". In ce, nu stiu si nu inteleg :) insa nu imi pot imagina spartanul de acum nush cat timp cu gesturi a la Mircea Solcanu. O avea si homosexualitatea asta diferite curente si trenduri?!

  RăspundețiȘtergere
 8. din punctul meu de vedere tine foarte mult de cum a fost educat,ma refer la cei foarte feminini,cred k daca au trait intrun mediu fara o figura masculina marcanta nu prea au de unde sa fie masculini,pentru ei nu e chiar ceva firesc acest comportamen!cat despre gay,nu ii judec da e clar ca e ceva in neregula la nivel superior!

  RăspundețiȘtergere
 9. Dracu' stie ? Testosteron mai putin, expunerea la modele nepotrivite, dorinta de a fi acceptati in cercuri feminine...

  Cert e ca si mie mi se par amuzanti cei care se comporta ca fetele. Pana la un punct. :)

  RăspundețiȘtergere