marți, 16 noiembrie 2010

Un tribut adus plăcerilor de a petrece timpul liber

Eu mereu spun... că nu am făcut nimic în weekend, dar adevărul este altul. (Yo siempre digo q no he hecho nada en el fin de semana. Pero en realidad...)

Andi Moisescu a postat ieri pe pagina lui de Facebook un clip interesant din cadrul festivalului de fotografie GetXoPhoto de anul acesta, unde cei de la Contrapunto Barcelona au venit cu un concept interesant şi anume acela de a ironiza tipicele răspunsuri pe care le dau oamenii atunci când sunt întrebaţi: "Ce-ai făcut în weekend?". Reacţii, de obicei, vagi ori care nu exprimă realitatea.

În afară de cel postat de Andi, pe care-l voi afişa şi eu, Oficina (La birou), campania mai conţine încă un clip intitulat Vecinas (Vecinele).



Până acum, reacţiile pe facebook, în afară de obişnuitele: "super", "marfă", "tare", "te pup, Andi" etc, am citit păreri precum că este aşa de bine că nu se poate vedea ce este în mintea noastră de fapt, ori că e amuzant să vedem ceea ce-şi imaginează unele persoane despre cum s-au întâmplat anumite lucruri, altfel decât realitatea, desigur. Nici nu vreau să comentez mai mult, nici nu aş avea de ce, sunt amatoare de publicitate ca şi ei, sper doar că cei din România care lucrează în publicitate sunt inteligenţi. 

Fotografiile folosite în cele două clipuri au fost expuse în cadrul festivalului GetXoPhoto şi au fost făcute cu permisiunea oamenilor filmaţi. Ele, fotografiile, au fost de asemenea afişate într-un oraş din Spania (Bilbao dacă m-am documentat bine) pe panouri mari, iar clipurile au rulat la televiziunea spaniolă seară, târziu.

A tribute to the pleasures of leisure... 

4 comentarii:

  1. Stii ce ma enerveaza/deranjeaza enorm pe mine apropo de ce faci in week enduri ?( singura perioada in care unii, pot fi EI)

    este ca atunci cand colegii/ sefii/ cunoscutii te judeca dupa ce le povestesti cum te-ai distrat, ca ai fost si ai facut si ai dansat si ai BAUT. DA AI BAUT ( ce o fi asa de imperdonabil si de judecat ca doar nu dai in cap si jefuiesti ???)

    si judecata lor e ceva de genu: vaaai, aveam o alta parere despre tine, credeam ca esti un om serios ( si chicotesc ironic )

    de multe ori imi vine sa le spun ( inainte de a ironiza viata pe care o traiesc si la care numai eu am dreptul sa aleg cum o traiesc, vedeti-va de trista voastra existenta printre deadline-uri si alte altele... !~!!)

    dar ma gandesc ca nici atat nu merita, pentru ca ironiile lor provin din dorinta de a trai si ei, poate asa cum traiesc eu. Sau poate nu, pentru ca nu stiu sa se dezlantuie, mereu se feresc de clienti, de sefi, de conceptii si prejudecati. De aceea le emit.

    trist, zic eu.

    pentru ca pentru toti weekendurile se scurg...

    Crisu

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ştiu ce zici. Companiile astea pentru care lucrăm şi mai ales oamenii din ele parcă-s traşi la indigo. Când mi s-a zis că-s corporatistă prima oară am avut un sentiment negativ, pe care l-am explicat pe parcurs. Da, corporatiştii pe care îi ştiu eu sunt aşa cum i-ai descris, penibil de interesaţi de îmbunătăţirea comunicării interdepartamentale, dar fără capacităţi clar de socializare, orientaţi spre succes, dar nu spre ăla care trebuie şi mai presus de toate, RĂI, nişte oameni singuri, trişti, frustraţi şi RĂI. Ca şi-n mândra firmă pentru care lucrez eu. So fuck them, pe bani îi fac eu, nu ei pe mine, nu sunt sclava lor ori a altor beneficii pe care muncă haotică ţi le poate aduce! Let's party, drink, go to the theater or at the mountains, but always, LET'S HAVE FUN! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. da mah, asta e cuvantul RAI.

    azi spre exemplu, o colega de varsta noastra care se distreaza ca lumea gen tot tacamu' si a aratat rautatea vizavi de un coleg care a iesit in club cu alti colegi.

    " si ce ai facut X... ? te-ai imbatat ? hai maaa, ( fatza ironica si incruntata )

    pe fatza ei am citit rautatea si invidia ca ceilalti colegi nu i-au zis sa iasa si ea cu ei.

    FUCK offff..... rautatea nu are varsta

    crisu

    RăspundețiȘtergere