vineri, 8 aprilie 2011

Acţiune de Paşte

Spuneam în postul anterior despre acţiunea Zâmbete gratis de Crăciun 2010  care revine sub forma Iepuraşul nu uită pe nimeni - Paşte 2011 pornită de la bine cunoscuta frază: Ideile sunt precum iepurii, iei o pereche şi înveţi să-i creşti şi în curând vei avea o duzină. Cine a participat data trecută ştie ce presupune. Suntem acelaşi grup de oameni entuziaşti, gata de strâns haine, jucării, dulciuri, fructe, rechizite din donaţiile voastre pentru copiii din centrele de plasament şi de data asta, sper să reuşim, din spitale.

Nu este o noutate ceea ce facem noi, oamenii fac zi de zi fapte bune, unele de care ştim, altele de care nu aflăm, dar punctuale, aşa cum trebuie să fie de altfel o acţiune caritabilă. Asta dacă eşti cineva. Noi o s-o facem ZGOMOTOS, de asta am să mă ocup eu, o să vuiască Facebook-ul, va fi event, vor fi mesaje şi orice formă de spam pe care o să mi-o pot permite. Ei gata, glumesc, încetez cu ameninţările. Subliniez doar ideea că altfel nu am cum să strâng atâtea lucruri şi bani (da, wow, că mi-am adus aminte, Doamne ce oameni buni cunosc şi cât de drăguţi au fost să facă acele donaţii pentru copii, sunteţi MINUNAŢI!) precum data trecută. Deci rămâne stabilit: o să vă stresez.


Revin cu detalii, aşa cum am făcut şi data trecută. Am să vă zic unde mergem exact, pe ce dată, ca să ne însoţiţi dacă doriţi. Programul nostru nu cuprinde doar donaţii, presupune şi voluntariat. E complicat sistemul şi tare birocratic, chiar şi pentru a face donaţii am fost nevoiţi să completăm o mulţime de cereri şi să dăm cu subsematul, însă merită. Poate mă repet, dar mai mult decât de pachetele cu dulciuri, haine şi jucării, copiii s-au prins strâns cu mâinile de noi; băieţii din centrele de plasament nu-i scăpau din priviri pe Moş Crăciunii noştri, pe Vicenţiu şi Mariciu, care le dădeau cadouri şi purtau cu ei conversaţii aşa cum taţii lor ar fi trebuit să facă. Care îi ascultau şi le răspundeau întrebărilor (cel puţin ciudate, recunosc) lor, care jucau jocuri cu ei şi care îi ridicau pe braţe aşa cum probabil de prea puţine ori au făcut-o modelele masculine din viaţa lor. Există aici o înşiruire de întâmplări triste, dar scenariul vi-l imaginaţi toţi.

Am reuşit de Crăciun să mergem 2 zile la rând la 4 centre de plasament, cu câte 3 maşini pline cu donaţii (saci de haine, pachete din cele mai bune şi noi dulciuri, fructele cele mai proaspete, jucării). Nu văd de ce nu am reuşi de data asta cel puţin acelaşi lucru. După cum vă spuneam, ţinem legătura.

Până atunci, faceţi curăţenie în dulapurile de haine, în cutiile cu jucării! Toate măsurile de haine sunt bine venite, căci vizităm centre de plasament care au în grijă copii de la 1 an până la 18, ba chiar mai mult. Adică cei ajunşi majori, lucrează desigur, pe unde sunt primiţi, dar mănâncă şi dorm în centrele de plasament; cu banii pe care-i câştigă, îşi întreţin fraţii mai mici ori părinţii (cei care au) cu situaţii materiale proaste. E cazul fericit, desigur, întâlnit la un centru de plasament din Vitan, dar după cum am povestit în postul de Crăciun, am întâlnit şi exemplul opus.

Dar nu judecăm, încercăm să AJUTĂM! Are you in? :-)

2 comentarii: