joi, 22 aprilie 2010

Laughs and exams...


Phh... şi eu credeam că am o zi ciudată.. Alţii au o întreagă viaţă ciudată!
Un filmuleţ de pe 220.ro căruia i s-a făcut PR şi de dimineaţă la Răzvan şi Dani:


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

Măi nu ştiu ce să cred despre oamenii ăştia. Că sunt speciali oricum. De obicei vedeam acest gen de filmuleţe şi râdeam of course, dădeam un fw către prietenii mei şi mai menţionam la o bere despre acel amuzant moment care ne-a binedispus pe toţi. Acum am ales să vi-l împărtăşesc şi vouă, nu ca noutate, nu vă înghesuiţi să-mi spuneţi că-l ştiaţi deja, nu asta e scopul. Mă-ntrebam doar ce ne amuză mai mult: o cădere amuzantă, o situaţie penibilă, un om cu probleme serioase la mansardă... să fie comicul de situaţie în general, acela care rezultă din diverse întâmplări, pe cât de neaşteptate, pe atât de hazlii....


Atât a fost momentul meu de respiro... mă întorc la citit despre creare şi deturnare de comerţ. Am un exam la master în câteva ore cu un profesor la care se înghesuie lumea să plătească nu ştiu ce sumă de bani ca să-i asculte prelegerile sale idealiste, de fost ministru al externelor sau ce-a fost dânsul... Persoană care ne anunţă cu eleganţă că nu o să trecem aşa uşor la examenul său. 

Cred că oamenii ăştia au ceva frustrări. Nu pricep cu ce m-ar termina pe mine psihic or profesional faptul că aş avea pentru prima dată o restanţă, ori că nu aş toci pur şi simplu cărţile recomandate de dânsul, cu idei uşor de combătut în multiple feluri. Nu văd ce lecţie ne dă pentru că ne supune unor examene complicate, la care nici nu se prezintă (îşi trimite asistenţii) şi unde trebuie să-mi spun părerea despre comerţul tărilor CEFTA în conformitate cu cele predate de dânsul. Când am încercat să-i explic în ce măsură ne ajută pe noi faptul că învătăm ceva politici comerciale, a schimbat subiectul.

M-aş fi aşteptat ca la o facultate particulară, să am parte şi de alt stil de a mi se preda anumite lucruri. Am mai făcut şi eu la viaţa mea diverse cursuri, plătite desigur, dar tare interactive şi interesante. Şi acum, să dau câteva mii de euro ca să mi se aducă în amfiteatru un politician, fost ministru, profesor şi la A.S.E., cu tot cu aerele de vedetă (când l-am rugat respectuos să vorbească ceva mai tare, să-l auzim, m-a întrebat pe ton serios dacă nu cumva avem de gând să-l înregistrăm)... nu mi se pare că merită banii. Banii aceia pe care, desigur, îi muncesc, la un serviciu minunat pe care-l am şi care mă răsplăteşte pe măsură pentru logica mea şi abilitatea de-a mă conforma lucrurilor şi situaţiilor noi, nu pentru ce-am învăţat la materia numită Politcii Comerciale la cursurile de masterat "Relaţii Economice Europene" în cadrul universităţii unde plătesc taxa menţionată.

The beauty of life! 

Btw.: m-am cam săturat de examenele astea de tip şcoală, tot practic sportu` ăsta de vreo 16 ani... cam aşa ceva...

My regards ;;)

22 de comentarii:

  1. =))))))) MTV CRIBS

    Toate au un sfasit.
    Combinatie politician-profesor nu am intalnit. Tre' sa fie foarte naspa. Oare ce vede in actualii studenti? Viitorul electorat?

    RăspundețiȘtergere
  2. @molie: da, săracu`, dar faza în care-o prezintă pe maica`sa e genială :))))

    Oh, da... am câteva combinaţii de politician - profesor la universitate... şi toţi pupători în fund de Băsel... it sucks!
    Vă anunţ diseară în ce gâlceavă m-am mai băgat! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Bafta la examen! :)

    molie
    Cum nu ai auzit de politicieni-profesori,Elena Udrea e lector la Universitatea "Dimitrie Cantemir"...

    RăspundețiȘtergere
  4. vazui eu multe... si acum pot sa zic... am mai vazut-o si pe asta!!! =))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca si Adrian Nastase e profesor pe undeva...la un moment dat era profesor la 4 universitati (pe timpul când era si premier :-) ), pentru ca e un foarte bun specialist in domenii multiple, de la drept si termopane pâna la vânatoare si ceva aptitudini de fermier. Multilateral dezvoltat domnule...

    Din nefericire, facultatile particulare de la noi nu prea sunt ceea ce ar trebui sa fie, dar mai multe nu vreau sa spun, ca sa nu se interpreteze.

    Si noi aveam profesori care voiau musai sa citim cartile lor. La "anorganica" am intrebat daca ma pot pregati dupa ... ma rog, altcineva si mi s-a spus scurt ca nu: "capitolele din cartea mea sunt subiectele de examen si va sfatuiesc pe toti sa le invatati" (eu nu aveam cartea profesorului si nici n-o gaseam si, pentru cine nu a prea fost implicat in chimie, precizez ca mai toti autorii se iau unul dupa altul ca papagalii, asa ca nu exista diferente notabile intre carti). Acuma, (aproape) oricine se vede predând la facultate crede ca e geniu....

    RăspundețiȘtergere
  6. mda..mie imi inspira f multa mila omul din filmulet...

    In ceea ce priveste profesorul-politician...eu am avut-o pe Udrea profesoara...la 2 materii..stati linistiti, nu a venit niciodata si nici nu mi-as fi dorit sa vina..

    Adrian Nastase, din cate stiu e prof la Titulescu..
    La mn la fac se poarta chestia aia "aa..eu nu am timp sa predau toata materia..si oricum ce va predau e pe scurt...si trebuie sa luati cartea MEA! nu..ca eu nu stau sa va controlez daca aveti cartea mea!" ( asta dupa ce a urlat ca nu am luat cartea) :| si vb ta...mai dau si atatia bani..

    P.S: Sunt sigura ca iei cel putin 10 la exam! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. @nice: da, să zicem că n-am avut :)))

    un tip sarcastic, a început spunând: "v-ati învăţat, v-ati luat notiţe pe subiectele alea propuse de mine, da? păcat, vă dau altceva la examen... i`m sorrryy!" şi-a continuat aşa într-o ronegleză penibilă până mi-am pierdut interesu` de-al asculta...

    Mă rog.. am scris ceva.. vă anunţ rezultatul...

    RăspundețiȘtergere
  8. @B.A.: Da, da... niciodată nu poţi spune că le ştii pe toate... :P

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dragos: chimie.. yach! Da, Năstase preda la Titulescu... unde a predat si Victor Ponta într-o scurtă pauză de predare la Universitatea unde învăţ eu... unde a şi revenit apoi după ce-a mers pas la pas cu mentorul lui, Năstase...
    Şi da, eu când spun universitate privată, vreau să mă aştept la ceva de valoare... cum e normal să fie, altfel decât la stat, MULT MAI BUN! :)

    Tu nu te gândeşti la asta?

    RăspundețiȘtergere
  10. @ladybug: da.. trist nenea care-şi arăta mămica la tv.. nice şi cu Udrea.. nu aş vrea să mă noteze vreodată.. deşi am o serie de genţi senzaţionale:))) o să-i placă!

    Revenind, nu o să iau 10 pentru că nu tocesc. Niciodată. Iar pledoariile mele în examenele scrise nu le sunt pe plac tuturor profesorilor.. poate că folosesc uneori termeni nepotriviţi gen socialism haiducesc... şi dacă mai sunt şi politicieni...

    Important e să-l iau... Nu-mi plac restanţele, în general în viaţă! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. :*>:D< bafta la examene,nervi de otel ..cat despre filmulet ..sincer e cam trist ...

    RăspundețiȘtergere
  12. @ KirstDay :-) :-) hai mai ca nu e asa rea chimia...are marea calitate de a te trece prin multe momente de nesiguranta chiar si atunci când ai impresia ca esti stapân pe situatie (ca in dragoste :-) ).

    Scuza-ma ca te intreb, dar Universitatea asta a ta e cumva secreta? Apartine de vreun serviciu special? Nu de altceva, dar observ ca n-o numesti si m-ai facut curios.

    Desigur, o facultate particulara ar trebui sa fie mult peste nivelul unei facultati de stat, pentru ca asta ar trebui sa fie trendul natural. Când colo, facultatile particulare au devenit o sinecura pentru tot felul de nechemati. Uneori s-au facut bartere gen "eu iti dau acreditarea dar imi gasesti si mie o catedra". Eu, daca as fi vorbit in public despre refuzul presedintelui Norvegiei de a adopta nu stiu ce legi ale Uniunii Europene, ca Udrea, mi-as fi vazut de invârtelile mele strict particulare si as fi avut grija sa nu se mai auda de mine cel putin o perioada. De vreo 30 de ani. Când, poate, Norvegia va avea un presedinte....si ar fi in Uniunea Europeana!

    RăspundețiȘtergere
  13. parerea mea e ca tot invatamantul din RO, fie el particular , fie el de stat e de kkt! si sa nu mai vb de bani...daca esti la stat, insa cu taxa platesti mai mult decat la unele fac particulare...desi e trist, pot sa zic ca foarte putin din ce am invatat la fac ma ajuta la jobul meu, sau in viata...majoritatea cunostintelor care mi-au fost de folos au fost cele acumulate in liceu. la master s-a incercat o abordare orecum diferita, le-a si iesit primul semestru, dupa care si-a aratat adevarata fata de facultate de stat, cu fosile comuniste la conducere :) cand ma fac eu mare o sa fac un mba in strainatate!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dragos FRD: n-ai să ajungi la pace cu mine şi chimia :P nu te strădui să-mi faci analogii plăcute urechii (mă rog, ochiului în cazul acesta).

    Nu, nu este secret numele universităţii la care învăţ, dar nici relevant.

    Udrea este şi va fi o femeie cu lipsuri. Şi nici tăcerea n-o mai poate salva. Are noroc, ptr că i se permite. Eu îi permit, tu îi permiţi, toţi îi permitem. Iar o să ajung la faptu` că l-aţi votat pe Băse şi vă miră ideea că Udrea încă are funcţie de conducere, Boc iar e prim-ministru în 2010, Berceanu iar îşi arată faţa mefistofelică pe la TV and so on... Vai, ce mirare! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Sabina: băgăm un MBA în străinătate, da? ;;)

    RăspundețiȘtergere
  16. @ KirstDay :-) :-) :-) bine, punem chimia la o parte.

    Asta cu relevanta este aproximativa, ce nu e relevant pentru tine poate fi relevant pentru mine si viceversa. Mai ales viceversa. Ca sa-ti dau un exemplu concret, se pare ca, pentru tine, chimia nu e relevanta....

    Despre tacerea Udrei nu putem spune inca nimic pentru ca n-a prins-o nimeni tacând, ea mereu are câte o tâmpenie de spus. Si....mda, banuiam eu ca tot aici se va ajunge. E adevarat, i se permite. Dar, daca ar fi fost alalalt, i se permitea lui Catalin Voicu sa oficializeze retelele mafiote din interiorul Ministerului de Interne, Ministerului Public si Ministerului de Justitie. Ce o fi mai grav? Nu se stie, pentru ca intre timp Voicu a ajuns la pârnaie, nu ministru de interne. Cum ar veni, pâna la urma tot la "interne" a ajuns....

    RăspundețiȘtergere
  17. @Dragos FRD: oh, hai sa nu începem discuţia asta acum, aici... :P

    RăspundețiȘtergere
  18. @ KirstDay :-) bine....dar n-am inceput eu :-) :-) :-)

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai nu stiu daca sa rand sau sa plang, doar ma bucur ca exista altii mai prosti decat mine. Orice comentariu este de prisos, mie imi este rusine de prostaia lui....

    RăspundețiȘtergere
  20. @Dragos FRD: mrrrrr....



    @mstracna: I feel you ;;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Jesus Ghrist! How fucked up is he? :)) =)))

    RăspundețiȘtergere