luni, 19 aprilie 2010

Moare pasiunea după căsătorie?

El...



Ea...



Acum, serios... dragostea cât durează de fapt? Dar pasiunea?

39 de comentarii:

  1. Era sa zic foarte amuzante videoclipurile, dar m-am oprit la timp. :( :P Nu, de fapt tema propusa e foarte interesanta, chiar sunt curioasa sa citesc raspunsurile celor casatoriti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu stiu asa, dragostea eterna dureaza trei luni, iar pasiunea moare imediat dupa casatorie exact ca in filmuletele tale. Acceptam sau nu, mai devreme sau mai tarziu asta patim...

    RăspundețiȘtergere
  3. @mstracna: şi eu care credeam că măcar dragostea durează 3 ani, ca-n cartea lui Frederic Beigbeder.
    În fond, ai şi tu dreptate: "Si ce! Si ce! Nu trebuie sa te complici! Trebuie sa le spui lucrurilor pe nume. Iubesti si dupa aia, nu mai iubesti". Francoise Sagan

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nice: sau răspunsurile celor cu relaţii de lungă durată... :)
    Tu ce părere ai?

    RăspundețiȘtergere
  5. In primul rând o relatie de lunga durata e altceva decât o casatorie. Cunosc o pereche: au trait foarte bine impreuna zece ani, s-au casatorit si dupa un an au divortat. Ce-i drept, au facut-o in conditii civilizate si au ramas in continuare prieteni.

    In al doilea rând exista mariaje care au rezistat in timp chiar daca perioada de proba a fost foarte scurta sau chiar inexistenta. Am avut un prieten care a vazut o fata intr-o statie de autobuz acum 20 de ani, s-a dus la ea si i-a zis ca vrea sa o cunoasca - iar perioada de proba a fost de fapt egala cu durata pregatirii cununiei, s-au inteles perfect de la inceput. Acum doi ani, când am vorbit ultima oara cu ei, erau tot impreuna si se pregateau sa se mute definitiv in America.

    Dragostea dureaza mult mai mult decât pasiunea. Iar pasiunea dureaza atâta timp cât o femeie stie sa fie, de fiecare data, alta. Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. parerea mea este ca disparitia iubirii, pasiunii nu are nici o legatura cu casatoria :) referitor la ce spunea Dragos FRD ca o pereche timp de 10 ani au fost fericiti si dupa 10 ani s-au casatorit si au divortat..sunt convinsa ca au fost motive pentru care s-a intamplat lucru asta, mai mult sau mai putin legate de casatorie....s-au mutat impreuna, a mai intervenit ceva/cineva...nu mi se pare ca o bucata de hartie poate sa infuenteze atat de mult relatia...parerea mea este ca doar trecerea timpului(e clar ca pe masura ce trec anii devii mai confortabil cu cel de langa tine si simti ca nu mai e nevoie sa "muncesti" atat de mult pentru relatie, sa mai faci mici joculete etc, devii neglijent atat cu tine (referire la scarpinatul atat de degajat al protagonistilor din filmulete) cat si cu cel de langa tine..DAR parerea mea este ca pasiunea nu "dureaza (DOAR) atâta timp cât o femeie stie sa fie, de fiecare data, alta" , ci ca si barbatul poate avea contributii pentru mentinerea pasinuii (it takes 2 to tango!).
    Fiind una dintre cei cu "relatii de lunga durata" (5 years and counting)consider ca cel mai important rol in relatia noastra il joaca comunicarea! am o problema, nu-mi convine ceva, sau nu-mi place ca nu ma pupa destul sau prea mult, cu siguranta el va afla primul, nu prietena mea care nu va avea cu ce sa ma ajute in privinta asta!!! :D si gata :))
    scuze c-am vb atat de mult, dar ai atins un punct sensibil :))) deja m-am saturat sa-mi zica toti colegii ce trista va fi viata dupa casatorie, ca o sa ma cert in fiecare zi ...

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte tare! =))
    desi aia din videocplipuri sunt tarani,nu le-a disparut decat bunu simt! =))
    iubirea nu cred ca tine mai mult de 3 saptamani si pasiunea mai mult de 6 luni! :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Dai o scanteie si vei aprinde focul, apoi pune din cand in cand cate un lemn pentru a mentine focul.

    IMPORTANT 1: Daca se stinge, dai din nou o scanteie, pentru ca stii cum se face. ;)

    Atat dragostea cat si pasiunea dureaza cat vrei.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dragos FRD: foarte adevărat. Dar trebuie să fiu de acord cu Sabina, it takes two to tango... Nu numai femeia tre` să light the fire, sau keep it burning...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Sabina: te înţeleg perfect şi ştiu că vei fi cel puţin la fel de fericită şi după căsătorie! Şi că asta nu va schimba cu ceva relaţia ta... Nu-ţi plâng de milă.. poate chiar te invidiez pentru lucrurile frumoase care ţi se întâmplă. Invidie in a good way, dacă se poate... Ştiu că m-ai înţeles..

    ŞI da, SUBSCRIU, comunicarea directă cu partenerul ajută. MEREU! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @bitzasp: atunci ar trebui să fim tare poligami :))

    RăspundețiȘtergere
  12. @molie: Aşa da. Îmi place cum pui problema. Şi culmea, e gândirea unui bărbat, uimitor, TARE CORECTĂ! :))

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Sabina, KirstDay, eu nu am vrut sa spun ca, intr-o relatie, barbatul nu trebuie sa faca nimic si femeia totul, ci ca, in partea de pasiune a relatiei, femeia e vioara intâi. Exista si niste explicatii (unele logice) pentru asta. Barbatii au tendinta sa ... vâneze, femeile au tendinta sa pastreze resursele familiei in sânul familiei. Asa suntem facuti, la modul general. Asta e si motivul pentru care femeia trebuie sa fie mereu alta: pentru ca barbatul sa aiba tot ce trebuie in interiorul relatiei. Pâna la urma femeia e liantul relatiei si, sincer sa fiu, nu vad nimic rau in asta. Nu e nici umilitor si nici jignitor, din contra, e o mare onoare si o extaordinara virtute.

    Comunicare? Desigur. Intelegere? Fireste. Dar astea sunt locuri comune, ce rost mai are sa le precizam?

    @ Sabina, fiecare doarme cum isi asterne. Casatoria poate fi constructiva si o incredibila sursa de bucurie si placere, sau poate fi distructiva si o inchisoare teribila.

    RăspundețiȘtergere
  14. @KirstDay, sa inteleg ca nu te mai casatoresti?

    RăspundețiȘtergere
  15. @ KirstDay :) mersi frumos! trecem prin niste momente frumoase acum, desi al naibii de stresante pe alocuri...insa incercam sa luam partea distractiva a lor, asa cum stiu ca faceti si voi! si INSIST sa impartasesti si tu parerea ta in legatura cu "durata de viata" a iubirii sau a pasiunii :)

    @ Dragos FRD: iti impartasesc parerea ca "femeia e vioara 1" in sensul ca unei femei ii sta mai bine sa-si astepte iubitul imbracata sumar, cu baie cu spuma..etc...un barbat ar fi mai... sa zicem, stangaci, in chestiile astea, insa consider ca barbatul trebuie sa creeze conditiile ca femeia sa se desfasoare ...adica sa faca o surpiza asa pe neasteptate, s-o duca la munte (fara sa fie purtate conversatii interminabile pe tema banilor), sa cumpere o floare nu doar de 8 martie... cred ca unei femei ii este mult mai greu sa mentina flacara aprinsa, daca barbatul nu-i creeaza conditii :)
    nu am luat-o ca pe ceva umilitor sau ca o jignire, insa imi mentin parerea ca amandoi trebuie sa contribuie (in felul lor) pentru consolidarea relatiei :)
    si chiar nu cred ca dupa casatorie se vor schimba lucrurile! ca vor lua fie calea spre "o incredibila sursa de bucurie si placere, sau poate fi distructiva si o inchisoare teribila."
    eu cred ca o sa fie asa cum e si acum! :D

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Sabina....eu am dat un interval de posibilitati in legatura cu ce poate fi casatoria, nu doar doua posibilitati. Chiar ma gândeam ca nu m-am exprimat bine. Iar cu vioara voiam sa spun ca jocul pasiunii il conduce femeia si evident ca la el trebuie sa ia parte si barbatul intr-un mod care sa denote implicare absoluta. Intr-o relatie fiecare contribuie cu câte ceva, normal. Femeia imbracata sumar in baia cu spuma si barbatul cu muntele. O baie cu spuma la munte, e bine asa?

    Uffffff....mi-a facut bine conversatia asta. Mi-a aratat ca nu ma exprim atât de exact pe cât credeam.

    RăspundețiȘtergere
  17. KirstDay
    Cred ca sunt ultima persoana din lumea in masura sa aiba pareri in legatura cu acest subiect. Motivele le pastrez pentru mine. Dar mi-a facut placere sa citesc comentariile, opinia lui Dragos o stiam...

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Nice, imi pare rau ca nu te mai pot surprinde cu nimic....

    RăspundețiȘtergere
  19. @Dragos FRD :)) este minunat! aici vroiam sa ajung...O baie cu spuma la munte :))
    desi as mai putea continua sa spun ca eu nu cred in "intervalul" pe care il poate lua casatoria, ci relatia mi se pare ca poate sa ia valori din interval. Pentru mine casatoria este doar un pas intr-o relatie, asa cum e prima intalnire, primul sarut, etc...
    dar n-o sa mai continui :))

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Sabina, aici te-am prins eu :-) N-am zis ca intervalul respectiv e continuu :-) :-) :-)

    Asa e. Casatoria, teoretic, e pasul cel mai "apasat" al unei relatii. Practic depinde de seriozitatea partenerilor, responsabilitatea lor si...alti factori externi.

    RăspundețiȘtergere
  21. benefica conversatia asta! interesant postul! insa sunt convinsa ca una e teoria (pe care 99% o stapanim) insa sunt curioasa cum stam cu practica :)) eu una, recunosc lame... funditele,floricelele,(discutiile despre buget) si toate balariile necesare in pregatirea "pasului cel mai apasat" :D got the best of me! :))
    raluca, n-ar fi interesant un post in care sa aflam cand au dat baietii ultima oara o floare iubitelor/prietenelor (zilele de nastere, 1 martei si 8 martie NU SE PUN!) si cand au incercat fetele ultima oara sa aprinda o "scanteie" (si nu, nu se pune: "Bine, hai,fie...dar repede ca pierd Friends :) :D

    RăspundețiȘtergere
  22. @mstracna: la un moment dat cred că am s-o fac, aşa ptr confirmarea relaţiei.. încă nu am alt motiv mai serios în care să cred...

    RăspundețiȘtergere
  23. iac..si din partea lui si din partea ei...
    in legatura cu cat dureaza dragostea...hm..eu cred ca dragostea dureaza exact atat cat stii cum sa o faci sa dureze, adica trebuie sa stii ce ii place si sa stii cum sa il/o faci fericit/a.. si aici nu ma refer la chestii scumpe sau mai stiu eu ce bazaconii..ci la lucrurile marunte din viata noastra, venite din inima..ma rog, nu stiu daca s-a inteles ceva:))
    ..mi-a placut ce a zis molie :P

    RăspundețiȘtergere
  24. @Nice: O decepţie. Ăsta să fie misterul tău? Asta să se ascundă în spatele unei persoane atât de talentată, inspirată... aşa să se traducă deznădejdea ta? şi faptul că ai uitat să mai dai definiţia cuvântului speranţă? atât să fie suficient pentru a dezechilibra o prea bună femeie?

    RăspundețiȘtergere
  25. KirstDay
    Da, ai intuit perfect. O mare deceptie. Doar ca nu imput nimanui nimic. Sunt deceptionata de mine insami. E cea mai dureroasa dezamagire posibila.
    Dragos
    Nu in domeniul asta, subiectele nu au fost insa epuizate. Mai e speranta...

    RăspundețiȘtergere
  26. Oare de ce ambele filmuleţe se petrec în bucătărie? :D
    Întrebările tale au un răspuns complicat pe care nu o să ţi-l spun pe blog. Vorbim pe la 80 de ani :D

    RăspundețiȘtergere
  27. @LadyBug: verrryyy true.
    Ah, da, îl declarăm pe MOLIE căştigătorul serii. Serios, mi-a plăcut mult ce-a spus... :)


    @B.A.: te-am citit eu... mai un unchained melody ceva... ;;)

    RăspundețiȘtergere
  28. @Nice: eh... nici nu mai contează a cui este vina... nici să te învinuieşti pe tine nu e ok. dar dacă ar fi să te liniştească învinuirea cuiva, dă vina pe celălalt! :)) Crede-mă că-ţi face bine!
    Sper că m-ai înţeles ok, nu vreau să o iei ca pe o lipsă de respect. Cum înţeleg şi eu la fel de bine că eşti supărată pe tine grav, dar trebuie să fi avut nişte circumstanţe atenuante...
    Hai odată, BACK TO LIVE, please! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. @Dragoş şi Sabina: FOARTE interesant schimbul de replici... apreciez interesul acordat subiectului. Sunt de acord cu lucrurile pe care le-aţi spus şi cu maniera foarte interesantă de prezentare...

    Sabina, ştiu că aştepţi şi părerea mea... Nu am un răspuns. UIMITOR, NU? Tocmai EU! :)
    ... Ştiu doar că lucrurile cu farmec aparte, durează. Dacă nu simţi magia de la bun început, vraja se spulberă... Probabil.

    RăspundețiȘtergere
  30. @machiaveliq: vorbesc eu de vorbit cumva... da` tu ai să m-auzi?

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Sabina, ce sa facem si noi....e un blog de vorbe, prin urmare vorbim ... teorii. Când KirstDay se va hotari sa-l faca ceva mai interactiv, poate vom trece si la aplicatii practice.

    @ KirstDay :-) multumesc, dar....fara magie nu exista vraja si prin urmare nu are ce sa se spulbere. Magia are un alt "defect": la inceput poate fi foarte prezenta, problema e cum s-o mentii pe mai departe macar pâlpâinda daca nu intensa. Magia cere sacrificii, cel putin asta am invatat din "Prestigiul" (nu, nu e regizat de Sergiu Nicolaescu!).

    RăspundețiȘtergere
  32. off-topic
    Ai un premiu de la mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  33. m-am mutat pe http://www.gandlicitat.ro

    te rog mult, modifica-mi url-ul in bloglist. multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  34. deci...ca sa vedeti diferenta intre femei si barbati.. aseara am profitat de singurul moment linistit pe sapt asta si i-am aratat si iubitului meu postul asta, care mie mi s-a parut foarte important si interesant! asteptam sa spuna si el ceva profund, care sa-mi confirme inca o data ca el este OMUL MEU, cu care voi ptrece toata viata...si el zice intr-un final (dupa ce vede filmuletele) ca noi nu vom ajunge niciodata asa...(eu eram fericita, imi sclipeu ochii de mandrie :)) asteptam solutiile pe care le propune el) si apoi continua: noi o sa ne scarpinam unul pe celalat :))) scuze daca v-am creat o imagine vizuala neplacuta, insa mi s-a parut interesanta abordarea lui :)

    RăspundețiȘtergere
  35. @Nice: Multumesc mult! Genial! Si emotionant! :*


    @Gânduleţ: felicitări ptr noua casă! Modific imediat! Hug!

    RăspundețiȘtergere
  36. @Sabina: păi da, aşa da bărbat! :)) Ştii cum e, you`ll support each other... :P

    RăspundețiȘtergere
  37. Ii dau dreptate lui Dragos FRD: "pasiunea dureaza atâta timp cât o femeie stie sa fie, de fiecare data, alta."
    As concerning me, ma gandesc ca, o relatie e precum anatomia omului. :)
    Bolile apar din practici necorespunzatoare si-a habit-urilor din ce in ce mai proaste si mai multe in viata fiecaruia dintre noi. ;)
    @sabina: cred ca si eu ziceam la fel, daca ea ma punea in aceeasi situatie. Si cred ca ti-a dat mai multe raspunsuri decat intrebari. ;)

    RăspundețiȘtergere