joi, 8 aprilie 2010

Să fii, sau să nu fii...

Am fost nevoită ieri, să ajung la spital(e) din cauza unor acute dureri abdominale. Oh vai, să ne ferească D-zeu de spitalele statului şi de boli. Tot Lui îi mulţumesc că azi au trecut de la sine durerile. Diagnostic?! Nope, un total de vreo 7 medici (dintre care 3 chirurgi) nu au reuşit să mă lămurească: mizau pe o banală apendicită. S-a dovedit după analize la sânge că nu este. Au exclus orice altă problemă a altor organe. Tot felu` de teste şi însemnări pe vene mai rău ca viciaţii şi niciun răspuns categoric. Noroc că nah, am mers cu "pile" şi am fost băgata în seamă pe măsura acelor pile prin ale noastre dragi spitale. Şi noroc că aceste pile m-au dus la cei mai buni medici din centrele respective. Dar ce nebunie era pe la camerele de gardă ale spitalelor statului...



Anyway, nu am fost niciodată internată şi nici nu îmi doresc asta.Groaznică senzaţia prin spitale. Iar în centrele private, deşi apreciez serviciile şi curăţenia, trebuie să recunosc că medicii nu-s tocmai THE BEST in business. Mă amuz acum când îmi aduc aminte de prea controversatul nostru preşedinte (cel care are astăzi un Duster roşu plătit de nevastă) care declara cu ceva vreme în urmă că 40% din diagnosticele medicilor sunt greşite. O exagerare totuşi, dar trebuie apreciat că domul Băsescu ştie să compună hiperbole. 

Mâine mă duc la filmul POKER... I hope so... Asta apropo de doctori, căci am auzit că Vladimir Găitan face un rol frumos al doctorului fără conştiinţă.
Apropo, POKER e şi o piesă de teatru care se joacă de vreo 6 ani la Teatru de Comedie. Aţi văzut piesa?
Ce părere aveţi despre filmul lui Sergiu Nicolaescu?


17 comentarii:

  1. Chiar incepuse sa ma ingrijoreze absenta ta, dar nu banuiam ca lucrurile pot fi atat de grave. Sper ca esti bine acum si nu vor mai reveni nesuferitele dureri. :( Nici eu nu am fost niciodata internata si am oroare de spitale si de medicii nostri de care se aud atatea...
    Tu bolnavioara si eu te stresez cu tot felul de lepse. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nice: leapşa ta m-a relaxat! Da, nu-mi stă bine bolnăvioară, deci am decis că dacă doctorii nu au soluţii, să-mi revin căci viaţa e scurtă şi nu e timp şi de bolit la pat :))

    Aşadar, make up să fie! Te pup :* Mi-era dor să te citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Totusi, acele dureri nu sunt normale, eu cred ca era bine daca medicii reuseau sa descopere cauza.
    Pai in cazul asta ce pot spune...sper ca esti stelista! :P Te pup si eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. uhhh uhhh...pupic-pupic!! hug-hug!!! să nu mai apară durerile de burtică!!! :* :*
    Nu am fost la Poker (la teatru), dar aş vrea să văd filmul.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu nu.. mai bine sa nu fii.... ca e rau tare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am vazut o lunga perioada de timp filmele lui Sergiu Nicolaescu si mi-a trebuit ceva vreme pâna sa ma lamuresc de faptul ca nu prea au nicio umbra de valoare (din punctul meu de vedere). Filmul in cauza, desi nu l-am vazut, presupun ca este lipsit de valoare ca orice alt film facut de aceasta capusa. In legatura cu spitalele, ei bine, esti norocoasa fata de mine, eu am avut de-a face cu ele in mai multe rânduri. In 2003 am facut o entorsa in urma unui dans mai...hmmm...zbuciumat (Ka-la-sni-kov!) si medicii de la Spitalul Militar au sfatuit-o pe sotia mea sa cumpere tifon de la o farmacie alaturata. Reamintesc faptul ca eram in 2003, pe timp de pace! Iar Spitalul Militar nu avea tifon! Iar eu plateam ca prostul CASS de ceva vreme! Chiar imi venea sa cer banii inapoi!

    In legatura cu durerile abdominale, sa stii ca situatia nu e asa de simpla. Acelasi efect poate avea o sumedenie de cauze si e normal ca medicii sa ezite sa puna un diagnostic, din moment ce aceleasi simptome pot proveni de la mai multe cauze. Banuiala mea este ca exista o oarecare corelatie intre durerile abdominale si masa de Pasti....sa ma scuzi daca gresesc. Daca tu ai o alta banuiala, eu cred ca n-ar fi rau sa ne impartasim parerile, la urma urmei nu e nimic de pierdut....Totusi, sfatul meu e sa eviti in continuare orice mâncare / bautura care ar avea vreo legatura cu caisele. Parerea mea....

    RăspundețiȘtergere
  7. >:D< big hug si sanatate ! Ai grija de tine!
    Vizionare placuta la film si astept sa ne spui cum a fost :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Nice: nu prea-s microbistă... mai ales după cum s-a conturat situaţia în fotbalul românesc în ultima vreme, nu prea mai ţin cu nicio echipă.

    @ladybug: poate ne vdm în weekend! Ms mult:* pup!

    @B.A.: eh uite vezi, aici ai nimerit-o...

    @Cris-Mary: saru`manaaaaa.. povestesc da... si cred ca am restante la tine.. la citit articole! ma bag acum! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dragos FRD: se poate să fi fost un discomfort abdominal datorat alimentaţiei... who knows.. acum mi-e bine, asta e important! şi eu-s tare revoltată ca mi se duce FOARTE mult din salariu` ptr asigurarea de sănătate şi... vorba ta, tre` să-ţi cumperi singur tifonu`...

    Cât despre S. Nicolaescu, eu încă mă mai lămuresc cu el... încă-mi pare un tip inteligent şi cu talent. O să mă mai conving... :P

    Şi da, FĂRĂ CAISE! :))

    Săr`na ptr sfaturi şi ptr comment! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. KirstDay
    Era o gluma, ma refeream la subiectul ultimului meu articol...

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar pana la urma ce patisei?

    RăspundețiȘtergere
  12. @Nice: da, am citit articolul tău, dar cu ocazia asta mi-am exprimat părerea despre fotbal şi echipele româneşti :P


    @mstranca: nu se ştie. :)) ce frumos, nu? Acum sunt bine, deocamdată. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. KirstDay
    Dar articolul scris de Dragos FRD l-ai citit? :) :P

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragos nu a avut niciodata blog. Noi doi si cu multi altii am scris impreuna pe blogul altei persoane timp de cativa ani.Numai pe acel blog. Apoi…ne-am trezit singuri pe blogul deschis de mine asta toamna,la misto,din plictiseala, din ce vrei tu, numai serios nu. Blogul acela e si blogul Dragos, pentru ca Dragos e prietenul meu si pentru ca el nu vrea sa-si deschida blog, desi eu l-am sfatuit in sensul asta. Omu chiar se pricepe.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nici eu nu am fost vreodata internata si nici nu sunt curioasa... bine totusi ca nu au tzinut-o pe a lor ca ai apendicita si sa te opereze aiurea din cauza unor dureri oarecare :D se mai intampla si de-astea..

    RăspundețiȘtergere
  16. Haha.. îţi zic eu nu e DELOC plăcut să fii internată, bine că eşti ok acum! Dar până la urma n-ai aflat ce ai sau avut? Ca să nu revină sau ceva.

    Hug!

    RăspundețiȘtergere