joi, 13 mai 2010

Daţi-i o palmă, poate-şi revine!

Se întâmplă lucruri la noi în ţară. Lucruri normale într-o perioadă de recesiune, dar cu un timing greşit. Vroiam să nu ating subiectul, nu este mereu elegant să discuţi despre problemele unei societăţi, greu de digerat (problemele), pe care oamenii le iau personal şi reacţionează pe măsură.

Dar mi-a atras atenţia revolta studenţilor, mândria poporului român, învăţăcei la stat şi mai presus de toate, BURSIERI!


 "Da-ţi-i" omului bursa înapoi, nu-i clar c-o merită?! Până una alta, de ce nu mai vinzi tu din cratime? Mai faci  un ban cinstit...
  O fi scris singur? Ori s-a consultat şi cu ceilalţi şefi de promoţie?

Şi dacă tot nu vă ajung banii, mergeţi pe ideea de cultivare a talentului, cum fac şi alţii mai îndrăzneţi. Uite ce bine le iese:

26 de comentarii:

  1. Intr-adevar, cerem mai mult decat meritam! Amuzant mi si faptul ca o gramada de elevi, studenti (bursieri) se plang ca statul "le" cheltuie banii pe borduri. Pana una alta, ei sunt o cheltuiala in plus. In speranta ca vom merita cheltuiala aceasta in continuare iti doresc cat mai multe postari. Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Săracu' student bursier, a împânzit blogosfera. Un lucru e clar, tipul este la o facultate tehnică.
    Cât despre rapperi.. sigur se pricopsesc cu un Grammy - chiar două! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Muahahaha ..esti diabolica:P missed you!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihai P.: Măi, e bine că se revoltă lumea.. e frumos, pensionarii şi studenţii... decât deloc! Phiu... şi câte vor rezolva ei dacă vor urla la Victoriei şi-şi vor bate joc de lb română pe pancarde! :P

    Mulţumesc, la fel aş putea spune! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @machiaveliq: well, rappin` on then! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cris-Mary: doar când nu-şi găsesc unii limitele :P

    Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Black Angel: cum zice olteanu`: "fuse, fuse şi se duse!"

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, cu siguranta au atras atentia...daca ar fi scris corect, probabil ca acum nu constituiau subiect de dezbatere pe bloguri. :P Inca o data se dovedeste ca gramatica nu este la indemana oricui...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu inteleg ce au toata lumea cu iei? vrea si iei bani mai multi! :D
    P.S: pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa ne calmam si s-o luam catinel(imi cer scuze ca postarea va fi mai mare de 3 rânduri, nu e nimic premeditat).

    1. For undepressed only:

    http://www.capital.ro/articol/topul-universitatilor-din-romania-125346.html


    Vedeti acolo ce si cum e cu dihotomia particular-de stat, ca se pare ca exista o oarecare implicare emotionala (imi cer scuze pentru "dihotomie", am gasit doar o traducere DEX care mi s-a parut potrivita, prin urmare de stat, deci fara relevanta dpdv particular).

    Sa mai comentam nu are rost. Ar depasi numarul maxim de rânduri afectat (afectati?, nu stim sigur, asteptam o lamurire particulara) unei postari.

    2. Permiteti-mi sa va povestesc o intâmplare particulara (deci nu "de stat"). Acum câtiva ani am lucrat la o firma care edita niste reviste de moda (firma era particulara, evident). Modelele (modelurile?) erau toate studente. La Drept. La o anumita facultate particulara (numele nu are relevanta, nu-i asa?). Toate erau frumoase. Pâna deschideau gura. Când incepeau sa scrie, deveneau de-a dreptul oribile.

    Intre timp, lumea evolueaza. Negrii ramân egali cu ei insisi. O fi bine, o fi rau? Noi credem ca da.

    RăspundețiȘtergere
  11. -O mica poveste-
    In liceu am avut un coleg de banca, tigan. El locuia in comuna Glina. Tipul avea un scris indescifrabil si cu multe greseli de ortografie. In schimb, a fost timp de 4 ani nr.1 in clasa la matematica. Din cand in cand mai faceam misto de el: "Ba, daca afla ai tai cata carte stii te aleg primar.". Dupa terminarea liceului a intrat la facultate. La terminarea facultatii (dupa 5 ani), a castigat premiul Siemens pentru cel mai bun proiect de diploma din lume.
    Este mai important cum gandesti, decat cum scrii (asta nu inseamna ca sustin greselile de ortografie).

    @MihaiP: "Pana una alta, ei sunt o cheltuiala in plus."
    Serios?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu înţeleg cum a ieşit băiatul ăsta pe strada cu pancarda aia neverificată măcar de alţii, dacă el nu ştie, să nu se facă de râs în halul ăsta. Zău! Nu vreau să cred că toţi au fost de acord că aşa este scris corect, e prea sinistru.
    Cât despre calitatea studenţilor din ziua de azi, nu are rost să mai zic cât de îndoielnică este!

    RăspundețiȘtergere
  13. :))))) Big booty bitches are mare succes la mine in liceu! N-are rost sa mai zic si eu acelasi lucru despre revoltele astea, lucruri pe care deja le stim toti.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Nice: dacă ăsta era scopul, da, au reuşit... :P

    @Laddy Bug: păi degeaba, căci există unele lucruri pe care nu le poţi cumpăra :P pup şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Dragos: da, calmi suntem, deci putem continua :p. Postul meu nu judecă pe nimeni şi nimic. Postul meu expune o situaţie reală. De aici, impresii şi păreri. N-aş generaliza vreodată, nu aş spune că toţi cei de la privat ştiu diferenţă între "daţi" şi "dă-ţi".

    De asemenea, nu aş scrie niciodată pe o pancardă "Da-ţi-mi bursa înapoi".

    RăspundețiȘtergere
  16. @molie: Da, categoric se întâmplă... sunt cazuri. Nu ştiu exact ce presupune să ai bursă (n-am avut, asta pentru că poate ştiu să scriu corect "daţi-mi" :P) dar îmi imaginez că trebuie să aibă legătură cu trăsăturile tale de elev model, fapt dovedit prin excelenţă la materiile studiate. Gen.. toate?! Sau nu?! :) Sau oricum, un minim de decenţă, cunoaşterea limbii materne...

    Şi da, este important cum gândeşti! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. @MadMe: Eh, orice pădure are uscături...

    @izuH: e genială melodia! :))

    RăspundețiȘtergere
  18. @ KirstDay, si postarea mea a expus o situatie reala :-) Eu eram foarte aproape sa generalizez, dar s-a produs o schimbare de ultim moment in parerile mele.

    Eu n-as scrie niciodata pe o pancarta o cerinta personala. De fapt, n-am purtat niciodata o pancarta. Cel mult fulare, steaguri si caciuli cu ciucurei....

    RăspundețiȘtergere
  19. :) "Elev model" doar in fata mamei.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Dragos FRD: mă bucur că ai reuşit să-ţi schimbi părerea.

    Cât de microbist eşti?!:))

    RăspundețiȘtergere
  21. @molie: hehe, interesul e baza! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. @ KirstDay, pai ce era sa fac?, sa ramân incremenit in proiect? Omul isi mai schimba parerile.

    Odata eram foarte microbist, ca sa spun asa. Rezultatele echipei favorite m-au adus insa in stadiul de contemplare a muncii gen "mesterul Manole": ce construieste atacul, darâma apararea! Cred ca ar trebui sa zidim pe cineva de viu....

    RăspundețiȘtergere
  23. Hai ca studentii din Romania se mai descurca... dar mai grava e situatia studentilor romani bursieri ai statului in strainatate la doctorate, etc. Care au ramas prin tari straine fara bani de studii si cazare... si sunt in situatii jenante... ramasi si cu studiile in aer...

    RăspundețiȘtergere
  24. mai sa vedem totusi partea buna a lucrurilor: a scris "inapoi" corect... Multi in ziua de azi scriu "anpoi" ;)

    vai de capu' nostru! ce intelectuali ies din facultatile noastre!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Diana: Uite că bine zici... se poate şi mai rău...


    @elien: măh, tu eşti prea supărat pe ASE, nu se pune! :P

    RăspundețiȘtergere