joi, 15 iulie 2010

Dor de ducă şi de film

Ei gata, m-a apucat şi pe mine!
Dorul de concediu...



Nu mă pot plânge, pe cât de sedentară şi lipită de scaunul confortabil de la birou sau din maşină sunt în timpul săptămânii, pe atât de străină de acestea sunt în weekend-uri. Încerc să îmi fac timp să ies din oraş cât mai des ori să am ceva activităţi outdoor chiar dacă rămân în Bucureştiul meu iubit.

Când vine vorba de concediu, de mulţi ani încoace aleg străinătatea. Din diverse motive, nu aş putea să le discut acum pe toate. Când am avut chef de leneveală, de soare, mare şi plajă, am ales Grecia, Turcia, ba chiar Bulgaria. Alteori, când am avut chef de vizitat, de cumpărături şi de simulat traiul în diverse oraşe europene, am ales de pildă Parisul, Amsterdamul, Haga ori Rotterdam ş.a.m.d. 

Anul acesta (cel puţin vara aceasta, pentru vacanţa de iarnă nu am încă planuri) am decis să-mi fac concediul în România. Gata, Elena Udrea poate să fie fericită, m-a convins să-mi petrec concediul în România! Eh, hai gata, că nu-i meritul ei!

Ceea ce vroia să fie un tur al ţării, cu mai mulţi prieteni, s-a transformat din cauza condiţiilor meteo şi a lipsei timpului pentru unii dintre noi, într-o ieşire în Delta Dunării. Gura portiţei mi-a atras atenţia în primă fază, cu peisajele şi serviciile mult lăudate.

Am discutat apoi cu prietenii mei din Tulcea (foşti colegi de facultate) şi mi-au adus aminte de Sfântu Gheorghe şi de Festivalul de film Anonimul care are loc anual în luna august acolo. Am fost de asemenea sfătuită să rezerv imediat o cameră, căci e mare înghesuială în acea perioadă. E adevărat, cu greu am găsit o cameră liberă în perioada aleasă de mine, dar din fericire, am reuşit! 10 zile în Delta Dunării!

Aşadar, pe 5 august, alături de bloggerul meu preferat, voi pleca spre Sfântu Gheorghe, iar între 9 şi 15 august mă voi delecta privind proiecţii ale filmelor de scurt şi lung metraj, lucru pe care-l voi îmbina cu ceva soare, plajă şi plimbări în deltă. Ăstai planul meu de concediu, să vedem cât la sută se concretizează şi de asemenea în ce măsură voi fi la fel de încântată şi după concediu. Sunt propriu-mi studiu de caz!


Voi ce faceţi sau ce aţi făcut în vacanţa voastră de vară?

20 de comentarii:

  1. De Gura Portitei sunt doar peisajele....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba eu cred ca Elena Udrea ti-a transmis un mesaj subliminal, intrucât acum câteva zile le-a daruit sinistratilor pantofi cu toc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine de doi ani, vacanta=practica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am fost in Spania in vacanta de...primavara. Iti doresc un concediu romanesc de vis! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh, ce teama imi e ca o sa va inunde!
    Bine ca e vorba de elena udrea, nu de basescu, ca el te trimitea a te asiguri impotriva vreunei uriase minunatii! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Marius,

    Ah, uite vezi ce bine să ceri o părere înainte să pleci? :)
    Dar de Sfântu Gheorghe ce ştii? E ok?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragos FRD,

    Da, chiar povesteam pe blogul lui Marius Stracna despre asta.... E inspirată rău femeia, clar! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana,

    Să te invidiez.. să nu? You tell me... :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Summer,

    Ştiu.. şi tare mult mi-a plăcut vacanţa ta, aşa cum ai povestit-o, cu tot cu vremea care nu te-a lăsat să te bronzezi... :)

    Trebuie să trec Spania pe lista mea pentru concediile viitoare...

    Mulţumesc de urări, vin cu poveşti!
    Sunt foarte încântată şi de festivalul de film! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. EO,


    Mulţumesc pentru gândurile bune!:P

    Să sperăm că nu va fi inundată zona.
    Partea bună este că-s o mulţime de bărci acolo, deci, mă salvez şi revin să-mi povestesc supravieţuirea :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Black Angel,

    Pentru mine, având în vedere că eşti în altă ţară, e egal cu faptul că eşti deja în concediu! :))

    RăspundețiȘtergere
  12. sa nu uiti sa iti iei ceva de tantari, caaltfel ai cam pus-o sug rau femelele pe acolo :P

    Si eu abea astept sa plec sa ma relaxez,mai am inca o luna pana o sa lenevesc si eu pe plajele insorite din Corfu sau sa ma bronzez la un boatrip si niste sporturi nautice :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ady,

    My dear.. ştiu... răbdare.. că vine şi concediul tău! Vezi că n-ai voie să te bronzezi mai mult decât mine!

    Ms de pont, uitasem de faza cu ţânţarii!

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. K-day: gura portita s-a populat in ultimii ani. pe vremea cand am inceput sa merg, dupa un periplu cu plosnite la jurilovca- la rusii lipoveni- nu era mai nimeni. am un sentiment ciudat ca va deveni curand un fel de "la felinar" din vama. poate chiar usor mutat in "la lustra" :(


    ady: mai bine incerci ceva hijacking, ski nautic, bamboo jumping sau football diving :))

    bamboo jumping:What is the old fashioned game (from 1970-73) called that you use two 5-7 foot bamboo sticks and jump in and out. 2 people hold the sticks close to the ground and clap them together in a rhythm. Similar to chinese jump rope I think.

    RăspundețiȘtergere
  15. EO,


    Nu am fost în Vama Veche niciodată, deci nu pricep comparaţia, dar am prins IDEEA TA :))

    RăspundețiȘtergere
  16. nu nu.... inca nu. Vinerea asta intru in concediu, vin si eu in Romania pentru o luna :D

    RăspundețiȘtergere
  17. B.A.,


    Foarte tare.. O sarma ceva? Nişte slăninuţă cu ceapă verde? :)))

    Cu ce să te-aşteptăm?:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Superb, as da si eu o fuga in Delta. Obisnuiam sa merg in fiecare vara cate doua saptamani, dar numai in zonele mai pustii, salbatice, cu lipitori cateodata si tantari la greu o adevarata distractie. Ce ma "fascina" cel mai mult era noroiul din apa, care-ti iesea printre degete si lipitorile care trebuie sa ti le dai jos de pe picioare cu multa sare. In rest totul bine si distractie cu prietenii, daca scapam de la ceaun. Nu stiu cum se facea, ca eu eram mereu bucatareasa sefa :-) Apropos, la Portita intr-un an a fost invazie de broaste, 100 de broaste pe metru patrat, ca nu puteai sa calci dele, iar noapte era garantat ca pana adormeai, trebuia sa arunci vreo 4-5 din cort. Chiar aventuros.

    Vacanta placuta si sa auzim povesti frumoase din Delta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Te invidiez enorm pentru vacanta din Paris 8-> de cand ma stiu imi doresc si eu sa ajung acolo, dar na...lipsa de timp, acum de bani...nu ma las eu pana nu vad Turnul Eiffel :"> !!!
    Cat despre vacantza.. nu ma pot plange :D sunt din Constanta si am terminat acum cateva zile cu admiterea. De atunci, plaja in fiecare dupa'amiaza, mai ceva ca o turista disperata :"> daca reusesc sa dau si o fuga in Vama Veche prin august, chiar am sa fiu cea mai fericita :D

    RăspundețiȘtergere