luni, 7 iunie 2010

Anger Management

Leapşă, leapşă... de la Niceey Nice, draga mea colegă de blogosferă...

1. Cât de des te enervezi?

În ultima vreme, cât mai rar... mă străduiesc cel puţin. Am realizat că mă simt rău când fac asta, chiar şi fizic, dar mai ales psihic, atrag toate nenorocirile asupra mea şi mă scoate din minţi ideea că-mi fac rău cu propria mâna. Desigur, m-ar ajuta ca persoanele din jurul meu să fie ceva mai înţelegătoare. Asta pentru că reuşesc să mă enerveze cu adevărat, doar persoanele la care ţin. În  rest, cu ceilalţi, dau impresia că mă mai enervez, îi face să jubileze şi să lase garda. E un moment bun să ataci.  

2. Când te enervezi suni pe cineva să te calmeze?

Depinde cine mă enervează. De obicei, eu sunt psihologul familiei şi-al grupului meu de prieteni, eu primesc telefoanele însoţite de poveşti interminabile şi de cereri de sfaturi şi etc. Dar ideea este că-mi place. Pentru mine însă, consider că dacă eu nu am un sfat bun sau o soluţie ok, nimeni nu are. Dar recunosc, mă calmează uneori să vorbesc cu una dintre prietene când mă enervează iubitul meu, să vorbesc cu mama ori cu tata când mă atacă persoane puternice şi nu am soluţii imediate ori să-i povestesc iubitului despre situaţiile neplăcute din restul zilei mele (muncă, facultate, divergenţe cu prietenii etc).

3. Te calmezi repede, sau urli ca nebunul?

Da, într-un cadru în care mi se permite, mai urlu, recunosc. Dar când sunt FOARTE nervoasă. Altfel, din educaţie şi bun simţ, nu ridic tonul. Decât, repet, dacă e la derută.
Iar de calmat repede, nu prea sunt genul. Dacă m-a enervat o situţie, îmi trece cam greu. Nu-i înţeleg pe cei care acum tună şi fulgeră, iar peste 10 minute râd copios şi zâmbesc larg. Mie-mi ia şi ZILE să-mi revin după o situaţie tensionată.

4. Ca metodă de a scăpa de nervi, bătaia este o opţiune?

Bătaia cui?! Uf, nu lovesc oameni, decât neintenţionat. Şi mi s-a întâmplat, am aruncat de nervi cu un obiect în cineva, culmea, l-am şi nimerit, i-am spart arcada... so, NU, AŞA NU! Never again! Dacă simt nevoia asta, au cei de la sala la tae-bo un super sac de box pe care-l pot lovi în voie. E minunat!

5. Din cauza nervilor ţi s-a întâmplat să pierzi un prieten?

Nu chiar. 


Bun, haideţi la completat dragii mei: Molie, IzuH, Machiaveliq, Cris-Mary, Chocolate Follie, Dragoş, toţi din lista mea de bloguri şi voi, cei care mă vizitaţi mereu!

49 de comentarii:

  1. 1) Prostul nu rade. Se supara. Nu spun ca nu ma supar, dar spun ca ma gandesc la asta si, cum nu doresc sa fiu prost, ma domolesc :))

    Restul sunt intrebari inutile! Nu e chiar leapsa, ci o stergere pe şort!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesante raspusurile, se vede ca a fost o leapsa pe gustul tau. :) Probabil cel mai tare ma scoate din minti(si se intampla frecvent) cand nu am apa(nici rece, nici calda). Ca acum de pilda. :( E una din acele situatii in care ne simtim neputinciosi, frustrati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unele lecții de viață le învățăm cu greul... în cel mai urât mod...

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. "dau impresia că mă mai enervez, îi face să jubileze şi să lase garda. E un moment bun să ataci." - Periculos, foarte periculos. ;)

    Maine. :)

    P.S.-Imi place noua "haina" a blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. ha ha... o sa vezi la mine de ce acum tun si fulger.. si peste 10 minute rad ca prostul !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Nice: Da, una din plăcerile de-a locui la bloc... NOT! Eu d`aia abia aştept să mă mut la curte: centrală proprie, apa din fântână eventual :)), flori, aer curat, balansoar şi desigur piscină..... Uite, aşa mă calmez :))

    Ms pentru leapşă!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Diana: mda.. dacă ar putea doar să greşească alţii şi să-nvăţ de la ei doar.. :)))
    Sau să mi se dea un suport de curs... HOW TO LIVE YOUR LIFE ANGERLESS :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @molie: Săr`na >:D<
    I`ll be waiting... Patiently and DANGERLESS :P

    RăspundețiȘtergere
  10. @Black Angel: dă-mi în scris, reţeta ta de depăşire a momentelor supărătoare! Hai să profităm şi noi de calmul tău, teach us~ :))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Crazy Mind: Nu ştiu dacă ideea de a fi nervos e asociată oamenilor proşti. Categoric nu-i un lucru inteligent să laşi situaţii sau oameni să te afecteze într-atât încât să pierzi controlul. Dar se-ntâmplă, cu toată calmitatea şi priceperea şi organizarea ta de om capabil: TE ENERVEZI.
    Şi pentru asta, eu număr în gând până la 10, iar dacă ceva mă enervează foarte rău, las număratul şi încep să-njur :)) (just a funny analogy)
    Căci dacă încep să vorbesc, la nervi ţin cel mai reuşit discurs pe care am să-l regret vreodată! :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Apropo de sacul de box. Acum câtiva ani am participat, ca spectator, la un antrenament al clubului din care faceau parte si niste prieteni. O arta martiala cu denumire imbârligata. Printre participanti era si o fata bruneta, centura neagra, care iesea in evidenta prin curatenia kimono-ului si prin faptul ca isi facea foarte constiincioasa exercitiile de incalzire. Cam 27 de ani, cam 1,60. "Cine e?", intreb. "Nu e de la noi din club, e o colega din alt club, nu stiu cum o cheama", ma lamureste unul din prieteni. Dupa terminarea incalzirii s-au format perechi pentru exercitii...ea a trecut la sacul de box, la câtiva metri de mine. Prima data n-am fost atent, a doua oara n-am fost atent...mi-am zis ca nici a treia oara n-am fost atent. Efectiv, se vedea doar sacul bâtâindu-se cu o amplitudine suspecta. A patra oara m-am focalizat special numai pe ea si am asteptat rabdator sa loveasca. Si tot n-am vazut momentul loviturii, ci doar leganarea sacului....In rest, extrem de calma....

    RăspundețiȘtergere
  13. @Dragos FRD: Aşa, vezi? O înţeleg perfect :P
    Foarte calmă...

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. 1. foarte rar spre deloc
    2. daca ma enervez, nu imi arde de sunat
    3. sunt ca un foc de paie, ard repede
    4. bataia e solutia frustratilor, dar la nevoie dau si eu
    5. nu. i-am pierdut din alte motive

    RăspundețiȘtergere
  16. se poate un sfat? si daca zici nu, eu tot ti-l dau. mai bine scoti etichetele din partea dreapta. ar fi mai estetic. zic si eu

    RăspundețiȘtergere
  17. @dennis: Păi pe tine te-nţeleg, eşti Clujean, deci calm prin definiţie.. right? :))
    Cu frustrările alea mi-ai ridicat ceva semne de întrebare. Mereu am vrut să aflu motivele exacte pentru care se bat bărbaţii, nu cauzele. Şi mai ales, motivele pentru care ar da un bărbat într-o femeie, dar asta-i deja un subiect sensibil de discutat în minunata noastră societate tare open-minded....

    RăspundețiȘtergere
  18. @dennis: Da, apreciez şi accept de fiecare dată un sfat. Sincer, ai şi mare dreptate, trebuie să menţionez că plănuiesc asta de ceva vreme, dar cum stau "foarte bine" cu timpul zilele astea...

    O să mă ocup curând de reorganizare! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. in afara de o palma peste fund in niste momente speciale, nu cred ca se poate numi barbat cel ce da intr-o femeie...
    doar o parte din ce-am gasit

    http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3192586229603213222

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Kirstday: dar nici nu poti spune ca impulsul de a te enerva este mai inteligent decat impulsul de a rade! :)
    Au si impulsurile ratinuile lor, astfel ca pot fi inteligente... sau mai putin inteligente. :) :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Hehehe , mi-am luat-o si eu de la Nice...nu nu ..nu bataia ci leapsa ..ma bucur ca mi-o dai si tu .. :d Ma regasesc in faza cu arcada sparta ..da nu am aruncat cu ceva si am dat cu pumnul:">

    RăspundețiȘtergere
  24. Crssu, hai ca-mi placusi la faza asta. :)))

    RăspundețiȘtergere
  25. Mulţam de leapşă, am şi executat-o! :D
    Şi ştiu, eşti bună de psiholog! :D

    RăspundețiȘtergere
  26. @Crazy Mind: Clar, e inteligent să alegi să dai frâu liber impulsurilor, emoţiilor şi stărilor logice, care-ţi dau ţie şi celor din jur o senzaţie de bine... Aşa este ideal...

    RăspundețiȘtergere
  27. @Crissu: tu eşti nervoasă la volan cam des, domnişoară! Tre` curs de ANGER MANAGEMENT şi la tine, urgent! :)))

    RăspundețiȘtergere
  28. @Nice: da, trebuie precizat că a noastră dragă colegă Crissu` devine ŞI MAI SPONTANĂ şi AMUZANTĂ după vreo revenire din delegaţii prin scumpa Europă... :P

    RăspundețiȘtergere
  29. @machiaveliq: Şi tocmai pentru că ştii asta, te joci aşa cu mintea mea de psiholog. Păi îmi dai comentariul de două ori şi bagi o conjuncţie şi-o virgulă a doua oară?! VREI SĂ NU DORM LA NOAPTE?!!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  30. Haha:)) las' că te prind eu cu MÂŢA-n sac la mine pe blog.. :))

    RăspundețiȘtergere
  31. am citit cam 90% din ce e aici..imi place cum scrii..sincer,pisica a fost motivul ptr care m.am obosit sa citesc..mai intru pe cateva bloguri,dar nu.mi place sa comentez..citesc..e suficient..sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  32. Apropos, dragostea si sexul n-au a face! Sa stii ca ideea de novelty este muuult mai placuta decat sentimentul acela de siguranta, provenit dintr-o relatie lunga si plictisitoare :)) Am vazut ce ai scris pe alt blog si am ales sa-ti raspund aici...
    Nu e mai frumoasa o noapte furata, la sfarsitul careia te imbraci si pleci pe ascuns, cu un pic de rusine cuibarita in san decat o repetitie nesfarsita spre o neimplinire sexuala de neatins? Dar vreau sa-mi raspunzi sincer.

    RăspundețiȘtergere
  33. @ALIN: Mulţumesc sincer pentru cuvintele tale. Pisica mea este specială şi mi-e talisman, desigur, cât se poate de norocos. De asemenea apreciez efortul de-a te fi oprit şi comentat pe blogul meu.
    O săptămână la fel de frumoasă... Te mai aştept! :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Crazy Mind, înţeleg ce vrei tu să spui. Pot trăi ambele situaţii şi să-mi găsesc în ele fericirea. Dar prefer să am o "neimplinire sexuala de neatins", aşa cum bine ai menţionat şi tu (deşi sunt sigură că ai vrut să spui altceva). Prefer repetiţia nesfârşită despre care vorbeşti, atâta timp cât, chiar dacă pare uneori că jucăm după acelaşi scenariu, improvizăm şi avem zile bune, cum desigur avem şi zile proaste, dar mereu iese un spectacol pe cinste.

    Şi-n plus, e preferabil un contract pe termen nelimitat, asumându-mi riscul, desigur, că acesta poate fi reziliat oricând.

    RăspundețiȘtergere
  35. KirstDay: ori am vrut sa spun lucrul ala, o ironie thou, ori n-am vrut sa spun lucrul ala, putin probabil thou... Ideea era ca e si de neatins, si neimplinire. Chiar si neimplinirea aia era de neatins! Data viitoare am sa pun ghilimelele... :))

    Bineinteles ca mai toti preferam o astfel de "comoditate", un partener care sa ne stabilizeze emotiile; impreuna cu el sa rotunjesti pe la colturi un soi de opera de arta. Dar nu e mai putin adevarat ca momentele furate au o intimitate aparte, efemeritatea unui poem spus in gand si caruia i-ai uitat strofele, ordinea versurilor, care pe timpul duratei lui ti-a dat o senzatie de perfectiune. Femeile, scuze pentru generalizare, refuza sa accepte, sa recunoasca public, un astfel de lucru.

    Altfel, iti apreciez sinceritatea. Dar imagineaza-ti ca mergi la un muzeu, asculti o simfonie speciala... O asculti o data. Apoi iar, a doua oara. A treia, a patra... 5,6. 7. Trecerea la altceva este aproape iminenta. Doar ca muzica, arta in general, se multumeste cu efemeritatea ei, nu pretinde altceva, sta suspendata intr-un moment perfect de sinceritate. Dar lasa o emotie care impreuna cu alte emotii te structureaza emotional. Ai sa spui ca uneori vrei sa ai un tablou pentru totdeauna. Il ai, dar nu e decat o posesiune, nu un declansator de emotii. Te uiti la el si nu-l vezi. Parca nu e acolo. Si spune tu ca n-ar fi micheteux sa inlocuiesti un tablou care exprima durerea cu o revista umoristica ilustrata :) :) !

    RăspundețiȘtergere
  36. @Crazy Mind: Îmi place să mă folosesc de analogii ca să explic un lucru pentru care nu-mi sunt suficiente definiţiile. Dar o dăm în diverse şi pierdem sensul discuţiei.
    Să nu lăsăm loc de interpretare: Ca femeie, ai nevoie de o constantă apreciere, uneori aprecierea aceea nu vine de la o singură persoană (sau oricum nu mereu de la aceeaşi). Femeile flirtează, ca şi bărbaţii, pentru a-şi confirma "valoarea pe piaţă", însă nouă ne este suficientă acea apreciere, nu căutăm complicaţii pentru că vieţile noastre sunt deja scenarii cu încrengături dintre cele mai ciudate. Şi avem parte de suficiente emoţii şi aşa... sunt sigură că multe femei confirmă acum.

    Şi acum îţi spun, ca să-ţi continui analogia, există simfonii sublime, provocator de râsete copioase, încântător de priviri şi satisfăcător de artă şi de dragoste şi de frumos, într-un singur bărbat. E drept... că-i greu de găsit.
    De aceea poţi gusta până atunci din toate plăcerile vieţii... :))

    RăspundețiȘtergere
  37. Eu nu am simtit niciodata nevoia de a-mi confirma "valoarea pe piata". Nu am intentionat niciodata sa flirtez cu un barbat. Tertipurile astea feminine imi sunt complet straine. Si pentru ca mereu aparentele inseala, am fost acuzata si banuita de fiecare data ca fac acest lucru. Am fost bagata in aceeasi oala cu celelalte femei. Eu sunt pe toane, cand am o zi buna, sunt exuberanta si am chef sa vorbesc cu toata lumea, sunt amabila si draguta inclusiv cu barbatii pe care nu-i cunosc, dar care se intampla sa-mi apara in cale. Eu sunt doar comunicativa si ei interpreteaza asta dupa bunul plac,imaginandu-si ca ma dau la ei. Oricum nu sunt prea des in toane bune... Am speriat multi barbati in felul asta... In plus imi place sa studiez oamenii(si ei iar cad in pacat imaginandu-si ca imi place de ei, ca mi s-a pus pata si dau sa fuga din calea mea). Cu barbatii cum o dai tot nu-i bine. Daca esti moderna, te ingrijesti, te fardezi- esti considerata materialista, pitipoanca, artificiala sau ti se aplica orice eticheta gasesc la indemana, daca nu iti pasa cum te prezinti in societate - esti prea stearsa, banala, neglijenta, daca ai un comportament sexual mai libertin - esti considerata femeie usoara, daca esti mai conservatoare - iar nu e bine, esti prea cuminte, deci neinteresanta si tot asa, lista poate continua la nesfarsit. Referitor la aventuri si farmecul unei furisari cu frica-n san in pragul zorilor mi-am spus deja parerea. Cum adica, eu sa am o relatie de multi ai cu un barbat pe care pretind ca il iubesc, dar din cand in cand ma mai duc si la altii noaptea sa-mi fac de cap? Cum poate cineva sa gandeasca ca toate femeile vor si fac asta dar se incapataneaza s-o recunoasca? Nu, evident ca nu vreau si nu fac asa ceva! A, iar daca cei doi au chef de un ONE NIGHT STAND, s-au cunoscut ieri si azi vor s-o faca, e oarecum ok, nu am nimic impotriva, dar cand fata si baiatul se cunosc de luni de zile, de ani, cand fata divinizeaza baiatul, il respecta si il admira din toata inima,il vede ca pe un zeu, cum poate baiatul(care e la curent cu sentimentele ei, pentru ca ea nu s-a ferit sa i le aduca la cunostinta) sa se trezeasca ca el are chef de o aventura de o noapte cu amarata aia?

    RăspundețiȘtergere
  38. Ohoo.. Nice.... nu ai idee cât apreciez amprenta personală a comentariului tău.

    Este deci, exactly my point, dar din fericire, din punctul de vedere al unei femei căreia nu i s-a întâmplat asta (încă, deocamdată) sau mă rog, care a avut un bărbat suficient de deştept ca ea să nu afle :))

    Oricum, îţi recomand să te uiţi la un serial scurt, un singur sezon, 7 episoade, se numeşte "Cashmere Mafia"...

    HUGS, my dear! :)

    RăspundețiȘtergere
  39. KirstDay: I made my point, you made yours. Nu am dat-o in diverse, nu ma pricep. Sunt sigur ca sunt altii multi mai instruiti. Nu am prea multa experienta, asa ca nu as putea spune care-i adevarul. Consider de multa vreme ca adevarul e un caine cu doua capete. Am taiat capul cainelui meu, asa ca am venit aici, la tine pe blog, sa mai aflu cate ceva. Tu pari a avea o multime de experienta si convingeri puternice in ceea ce priveste statornicia, cat si efemerul sentimentelor, emotiilor, trairilor si actiunilor venite pe cale de consecinta. Serios, foarte serios vorbesc. Sa nu imi interpretezi cuvintele, te rog...!
    Cred totusi ca unele femei nu merg pe calea ridicata de mine in discutie... doar din simplul motiv ca nu pot. Si sunt sigur ca esti de acord cu asta. Ce sa zic, iti doresc un barbat in fiecare zi a vietii tale, unic si irevocabil! Daca e perfect, de neinlocuit, te rog sa scrii un articol despre asta, promit ca intre timp am sa ma documentez!

    Mai, ce sa zic, am fost inselat nici mai mult, nici mai putin decat am inselat.

    Pe de alta parte, rautatea unei femei mincinoase nu are scuza.

    RăspundețiȘtergere
  40. Crazy Mind, NU E CHIAR AŞA. nu am o relaţie perfectă, categoric, avem atâtea issues, eu şi el împreună, dar MULT MAI MULTE eu separat...

    Nu înţeleg ce ar trebui să recunosc până la urmă? Că prefer să trăiesc aventuri şi nu o relaţie de lungă durată?! Nu, nu prefer. Că accept ideea de socializare, care uneori poate deveni flirt? Da, asta pot recunoaşte. Dar nu-i literă de lege... sunt lucruri care se întâmplă şi pe care le poţi CONTROLA. Şi pe control mă basez mereu.

    Femeia poate fi rea şi poate minţi. Cum de asemenea şi bărbaţii pot face asta. E vorba de alegere. Liberul arbitru.

    RăspundețiȘtergere
  41. KirstDay, nu trebuie sa recunosti ca aveti probleme sau ca preferi one night stand unei relatii de lunga durata. Nu asta spun, ci ca dpdv strict al placeri este mai interesanta o aventura scurta. Nu vad de ce trebuie sa facem sacrificii pentru a obine placere, cand putem sa nu facem sacrificii si sa obtinem placere.

    Nu neaparat liberul arbitru... Poate fi si pur boala. Apoi, e ciudat ca intotdeauna e altul vinovat. Chiar daca tu ii spui sincer ca nu ai de gand sa stai cu ea prea mult, iar ea e de acord. Unde mai pui ca s-ar putea sa inchei relatia dupa 2, 3 intalniri... din simplul motiv ca nu-ti place tipa! Ai mai fost si sincer...
    Ma rog, simtul realitatii...
    Dar sa trecem la noile tale articole :) :)

    RăspundețiȘtergere
  42. O relatie este un contract social izvorat din intentii comune. Dragostea nu tine de contracte sociale. Cand contractul social e viciat, il rupi. Cand contractul social este mai bun decat deloc, o sa ajungem la un mom. dat in pozitia Romaniei, adica in propria ei criza, inainte de criza Mondiala! Placerea este altceva. Si nu putem nega, pentru ca suntem manati de impulsuri umane!, ca ne place diversitatea.

    RăspundețiȘtergere
  43. Si, evident, pentru a inlatura tentele misogine sau pline de misandrinism, ale discutiei, atat barbatii cat si femeile impart vina in absolut toate. Doar sunt complementari, nu? Sau nu impart nicio vina, dar sunt egal raspunzatori, egali in greseli si in fata intemperiilor naturii. Cu munca fizica e mai greu, cand vine greul nu mai suntem egali, ci ni se devoteaza casnic! :))))

    RăspundețiȘtergere
  44. Si eu fac sala cand mi's nervoasa :d dar mai "fumeg" un pic si dupa :"> ce inseamna sa fii coleric...:-s

    RăspundețiȘtergere
  45. @Crazy Mind: Complementarism.... aşa ajungem iar la tabloul ăla aproape perfect... ;)

    RăspundețiȘtergere
  46. @chocolatfollie: Oh da... încerc să nu mai "fumeg"... doar elimin tensiunea :))

    RăspundețiȘtergere