vineri, 18 iunie 2010

The End of Men

Femei vs. Bărbaţi

Veşnicul subiect este de foarte multe ori în atenţia noastră, a oamenilor, fie că suntem într-o pagină virtuală lăsând comentarii la un articol de pe un blog, fie că suntem într-o terasă cu prietenii, fie că suntem la serviciu şi participăm la o discuţie despre abilităţi şi talente, fie că suntem la cină cu un partener interesant şi ne putem permite o win-win conversation care, mă rog, uneori nu se încheie la fel de promiţător precum poate începe.

Ideea mi-a venit când am citit o declaraţie care suna cam aşa: Pentru fiecare doi bărbaţi care termină facultatea şi au o diplomă universitară, trei femei fac acelaşi lucru. Bine, asta nu spune nimic. Sunt oricum mai multe femei decât bărbaţi, deşi femeile pun totuşi mai mult accent pe studii. La începutul acestui an, femeile au atins majoritate în ocuparea forţei de muncă în U.S. pentru prima dată în istorie. Cei mai mulţi manageri sunt acum femei. Asta spune ceva. (Sursă.)

Sunt sigură că nu doar în U.S. există această situaţie. Categoric şi noi avem parte în România de aşa ceva. 



În Coreea de Sud, de exemplu, după ce au renunţat la transformarea în servitoare a mamelor care nu puteau naşte băieţi şi se rugau la spirite să omoare fetiţele nou-născute, în anii `70-`80, Guvernul a început, odată cu ceea ce se numeşte revoluţie industrială, să încurajeze femeile să lucreze. Ceea ce au şi făcut doamnele, s-au mutat la oraş, au început să studieze şi să avanseze rapid de la job-uri industriale, la cele de introducere date ori redactare până la posturi cu adevărat profesionale. Astfel, până în 1990, legile s-au schimbat, femeile puteau păstra custodia copiilor lor după divorţ şi puteau moşteni proprietăţi. Peste jumătate din femeile din Coreea, conform sondajelor din 1985, susţineau cu tărie că trebuie să aibă măcar un fiu. Acest procent a scăzut simţitor până în 2003, când doar 15% dintre femei mai susţineau acest lucru.. Cam aceleaşi lucruri bune se întâmplă acum şi în India şi China. În Liberia, preşedintele Ellen Johnson Sirleaf  îşi prezenta în campania electorală propria ţară ca fiind un copil bolnav ce avea nevoie de protecţia unei mame. Prima ţară cu majoritate feminină în Parlament a fost Rwanda.

Acum, oamenii preferă să aibă copii fete, căci cel mai des când îşi imaginează un copil cu un viitor strălucit şi de succes, acel copil este de sex feminin.

Aşadar femeile s-au activat şi au ajuns în locurile binemeritate. Ba chiar au făcut-o suficient de rapid. Au ajuns să câştige mai mult decât bărbaţii, să aibă proprietăţi şi să se descurce foarte bine şi singure. De aceea oare, din anii `70 până în zilele noastre, procentul femeilor măritate a scăzut considerabil? Atunci 84% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 44 erau căsătorite, iar acum 60% sunt. În 2007, abia 43% dintre femeile fără liceu absolvit erau căsătorite.

Autoritatea bărbatului e subminată considerabil,  chiar la prima punere pe hârtie a salariului ei comparativ cu salariul lui. Dacă totul se reduce la cifre, then who`s the boss now? Ideea este că eu urăsc superficialitatea şi în niciun moment al vieţii mele nu mi s-a părut deplasat ca soţia să câştige mai mulţi bani decât soţul ei. E perfect normal şi nu văd ce impediment ar putea fi acest detaliu într-o relaţie serioasă. Dar începe să mă intrige subiectul atunci când bărbatul îşi aduce aminte de lecţiile învăţate în familie: ştie, deci, să fie orgolios. Are testosteron şi-l macină. Desigur, nu oricând, îşi calcă adeseori pe orgoliu dacă aparentele inconvenienţe aduse de succesul femeii de lângă el se transformă în adevărate oportunităţi.

Apropo de testosteron, se studiază încă dacă este cauza deciziilor pripite pe care le iau bărbaţii în afaceri. Cu alte cuvinte, se caută o scuză bărbaţilor în faţa femeilor de succes care reuşesc să ia decizii bune în afaceri, gândite la rece, precaute, flexibile în abordare, dar hotărâte.

Bărbaţilor le plac competiţiile cu femeile, doar pentru că au impresia că ele nu vor câştiga şi vor fi nevoiţi să le consoleze şi să le trateze corespunzător. Dar cum în ultima vreme, femeile câştigă tot mai des competiţiile profesionale cu bărbaţii, jocurile nu mai sunt chiar aşa amuzante şi riscă să nu mai fie nici fair-play.

Bărbaţii nu pot avea o relaţie cu o femeie puternică, cu o câştigătoare ori cu o femeie căreia îi reuşesc mereu planurile. Chiar dacă nu recunosc asta, vor fi mereu probleme şi vor exista mereu frustrări în respectiva relaţie. Iar orgoliul bărbaţilor nu merge într-un sens bun, pentru că nu-i ambiţionează, îi înrăieşte şi-i îndepărtează. Este mult mai greu pentru femeia modernă să-şi găsească un soţ. De multe ori ajunge la suficiente compromisuri.

Femeile divorţează acum şi se descurcă perfect singure, chiar dacă au peste 50 de ani (Demi Moore, Madonna, Susan Sarandon). Îşi permit boy-toys, că tot vorbeam de Ashton Kutcher acum ceva vreme şi nu sunt văzute precum femei disperate, ci ca puncte de sprijin pentru tinerii disperaţi, mereu în căutare de femei care au succes, sunt independente şi au experienţă. Pe de altă parte, în filmul Up In The Air, personajul unui bărbat ca George Clooney este considerat  prea bătrân ca să fie atrăgător de colega lui de muncă, tinerică ce-i drept şi este refuzat de o femeie mai în vârstă (de care se îndrăgosteşte după ce se culcă cu ea) care se dovedeşte a fi căsătorită. Dacă şi George Clooney este refuzat....

Cu cât femeile domină mai mult, cu atât încep să se comporte ca sexul dominant. Sunt agresive, comit infracţiuni, precum femeia din The Ghost Writer a lui Polanski, ori ca personajele intereptate de Lady Gaga şi Beyonce în Telephone, inspirate din Thelma şi Louise, care, de data asta, în loc să se sinucidă, îl omoară pe un fost iubit şi la întâmplare pe alţii, apoi scapă cu ajutorul camionetei lor galbene şi încheie scena cu o replică lăudăroasă: "We did it, Honey B."

În teorie, aşa şi trebuie. Când o parte a unei civilizaţii este împiedicată să se dezvolte, atunci când o va face va depăşi sigur partea care a împiedicat-o.


48 de comentarii:

  1. Şi ne mai întrebăm dacă faza cu anu' 2012 e pe bune...
    Mulţumim pentru dovezile clare ale sfârşitului lumii! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articolul, foarte interesant si (in sfârsit! :-) ) masiv, dar cam ... orgolios. In general, la scolile pe care le-am urmat fetele / femeile erau primele la invatatura. Pe mine niciodata nu m-a deranjat sa am pe post de sef o femeie sau sa am o eventuala relatie cu o femeie care clar imi e superioara. Ba din contra, consider ca am un profesor foarte bun, de la care pot invata. Eu oricum nu inteleg de ce ar fi o competitie, n-am abordat niciodata o relatie in felul asta (ba chiar de multe ori am dat inapoi, pe principiul ca e "mult prea buna pentru mine"). Am fost intotdeauna de parere ca mai bine sa colaboram decât sa ne ciorovaim. N-am facut din nicio relatie pe care am avut-o un subiect gen "who win the game". S-a intâmplat invers insa, sa ma intreb ce-o fi gasit la mine de ma baga in seama....

    Ce scrii tu acolo vine in acord cu obiectiile mele in legatura cu anumite parti ale unor religii, care au considerat ca femeia e incompetenta sa gândeasca, sa filozofeze, sa se implice altfel decât prevad cutumele. Dar mai bine nu dezvoltam subiectul....

    De aici s-a nascut si respectul meu deplin pentru aikido: o arta fara competitie, unde femeile si barbatii primesc un tratament perfect egal.

    RăspundețiȘtergere
  3. @machiaveliq: Susţineam doar că femeia nu este doar locul acela unde din când în când bărbaţii-şi bagă ceva! :P

    Dar apreciez gluma ta :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dragos FRD: FOARTE frumos. Deşi te-ai contrazis puţin: ba-ţi place să înveţi de la femei puternice, ba te cam fereşti de ele dacă-s prea bune pentru tine... :P

    Am înţeles oricum ideea şi bănuiam că aşa gândeşti. Superb. :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ KirstDay, multzam fain, dar nu e niciun fel de contradictie. Imi place sa invat de la femeile puternice, dar asta depinde si de alegerea lor. Adica nu ma puteam duce la cineva cu un text de genul "stii, esti inteligenta, n-ai vrea sa ne cuplam ca sa pot invata de la tine?". Incercam si eu sa intuiesc daca exista vreo posibilitate ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Barbatilor, apucati-va de pe acum sa invatati sa gatiti si sa cresteti copii. Adio bere, meciuri, masini, cluburi, motoare, yacht-uri si alte nebunii.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dragos FRD: GOT IT... presupun că au fost ceva faze amuzante :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @andrei: Eh, nici chiar. copiii se pot creşte DE CEI DOI SOŢI împreună, pot găti şi face curăţenie împreună, aşa cum fac şi alte lucruri împreună (doar sunt egali)... :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne!, pe subiectul asta se pot spune atatea...

    In primul rand, este putin stiut ca se nasc mai multe femei dintr-o ratiune interesanta: s-a observat ca femeile care duc un mod de viata mai cumpatat nasc in general fete. In tarile civilizate, in trend, femeile vor sa fie slabe, astfel ca tin diverse regimuri/cure de slabire etc. De aceea nasc fete. In tarile mai putin preocupate in aceasta privinta... se nasc mai putini barbati.
    Asadar, sexul este determinat de alimentatie.
    Se mai spune ca si de pozitia aleasa de parteneri in timpul actului procreerii, dar asta e alta mancare de peste si, ce-i drept, nu prea cred in teoria cu pricina :)

    Dpdv al inmultirii exagerate a populatiei globului, se intampla un lucru logic, in tendinta naturii de a se autocorecta.

    1-Daca 10 barbati se culca in acelasi timp cu o femeie, cati copii se nasc?

    R.: unul, gemeni accidental, tripleti si mai accidental, cu voia lui Almighty mai multi, dar nu mai multi de cativa!

    2- Daca 10 femei se culca intr-un interval scurt cu 1 (UN) barbat, cati copii se nasc?

    R: Maybe (10) ten, cu posibilitatea ca fiecare sa faca, dupa caz, gemeni accidental, cu voia lui Almighty mai multi de cativa x 10! Damn! I'm smart! :)))

    Femeile destepte nasc putini copii, nu se apuca sa fete pe saturate de cate ori pocneste sefu' male din deşte!

    Asa cum vezi, totul e doar o forma de eugenism si nimic mai mult! Femeile sunt mai destepte doar pentru ca natura se autocorecteaza! Nu e un lucru neaparat bun, ci necesar. Cateodata chiar si un rau necesar!

    :) :) :)

    erata: "who winS the game"

    Scuze pentru eventualele greseli, nu am recitit, decat am dat din degete, sunt un barbat mai slabut la minte decat o femeie, asa ca-mi place doar spiritul femeilor de aventura; in pat... doua nu-s ca trei. Astfel, am eliminat posibilitatea de a intra in competitie cu "nicio geniu"! Vezi, pana si cuvintele sunt misogine, nu s-a inventat varianta feminina a lui |geniu|! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eh, vad ca iar apucai drumul spamului :(

    RăspundețiȘtergere
  11. erata 2: In tarile mai putin preocupate in aceasta privinta... se nasc mai multi barbati, daca se mai nasc si aia!
    :) :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Crazy Mind: trebuie să recunosc că aşteptam cu nerăbdare comentariul tău. Lasă-mă să-l diger puţin... abia am ajuns home from work :))

    Cu un lucru însă te contrazic acum. Sexul copilului este dat de cromozomul X sau Y pe care viitorul copil îl va primi de la tată. Poziţia în timpul raportului sexual poate uşura calea spermatozoizilor spre ovul, fie ei purtători de cromozomi X (feminini) fie ei Y (masculini). Pentru restul (alimentaţie, reţinerea orgasmului în timpul actului sexual la femei pentru a naşte fetiţe, sugrumarea testiculului stâng pentru a face băieţi etc.) nu e demonstrat nimic ştiinţific.

    Interesantă teoria ta, totuşi. Aş fi numit-o logică, dar la capitolul ăsta nu m-ai convins întru` totul :))

    RăspundețiȘtergere
  13. @Andrei nu-ti face griji am vazut eu cum e schimbarea, si m-am dat dupa ea !! stiu sa fac cam tot ce face o femeie ;) ..

    "mult prea buna pentru mine" ca teorie, o am si eu... si e mai bine, asa nu visez prea departe!

    revin la primul comentariu, nu e 2012... dar in maxim 100-150 de ani se termina jocul!(din mai multe motive)
    am impresia ca faptul de a fi o femeie libera,moderna,independenta face sa se piarda din vedere o serie de lucruri ..cum ar fi familia ..si altele!
    nu mi se pare o idee buna!
    acest tip de femeie... pare ca nu mai are nevoie de un barbat!Tocmai de asta barbatii nu pot avea relatii adevarate cu aceste femei . Ei nu mai au nici un fel de valoare pe langa o femeie de acest gen!Cand femeia alege faima ,puterea si cariera...... adio familie !
    Nu cred ca o sa auzi despre Madonna ca are nepoti .. etc; la fel si cu noua generatie de femei . Si gandestete ca-s din ce in ce mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  14. uitasem... nu imi place sa intru in competitie cu femeile!.Nu pt ca mi-e frica de ele, ci pt ca nu vad sensul. De multe ori, faptul ca sunt femei, le avantajeaza mult;pt ca au ceva ce barbatii nu au ;).

    RăspundețiȘtergere
  15. E si o explicatie pentru care acum se taie pensiile. Care este procentul de femei din Parlament ("Senat +cam dep) si care e cel de barbati?? Nu mai spun despre guvern...Hm...???

    RăspundețiȘtergere
  16. K-day, tu esti desteapta, eu sunt beat, that's the truth! Rar mi-a fost sa vad femeie de calibrul tau- nici macar nu stiu cum se calculzeaza femeia, dar simt ca tu esti una dintre cele destepte! Si nu mint(nu ceai!), i DON'T give a fuck! (sorry)! Scriu aici pentru ca am simtit istetimea! Am priceput ca esti impercehe(i)ata, dar nu idioata, ci, si mai mult, desteapta. Ai o varsta frageda, dar esti desteapta. Desteapta, desteapta... etc...

    RăspundețiȘtergere
  17. I feel like u know what u want. If u say what u want, i promise u'l fulfill it! just say so..!

    RăspundețiȘtergere
  18. @ KirstDay, aici te contrazic eu pe tine. Alimentatia influenteaza sexul copilului intrucât, in functie de alimentatie, mediul devine mai acid sau mai bazic. Intr-un mediu cu pH mai acid supravietuieste mai bine cromozomul X (iar asta e o teorie stiintifica). Bineinteles ca nu e o regula batuta in cuie valabila pentru fiecare caz in parte, ci o tendinta generala, statistica. Aciditatea mediului nu e data doar de alimentatie, totusi. Sunt mai multi factori care avantajeaza unul sau altul din cromozomi (de exemplu vâscozitatea mucusului cervical - vâscozitatea crescuta e favorabila cromozomilor Y), DAR alimentatia e unul dintre ei. Depinde si de fiecare persoana in parte, pentru ca fiecare organism e unic si reactioneaza diferit la stimulii din mediu. Tragerea unei concluzii "perfecte", asa cum inteleg ca vrei tu, este imposibila, intrucât, pentru fiecare organism in parte, pH "mai acid" inseamna alta valoare.

    Ceilalti factori (pozitia sexuala, temperatura scrotala) se traduc, pâna la urma, tot in termeni de "mediu mai mult sau mai putin acid". Repet, e vorba de tendinte generale.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sterge-mi naibii postarile, eram rupt de beat! Bine ca e cam a doua oara cand ma imbat pe anul asta, sa-mi reamintesc ce nasoale sunt hangovers-urile :( Imi cer scuze, cred ca am exagerat!

    Dragos FRD, merci :)

    "Politetea nu costa nimic" ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. @Crazy Mind: I love the PURE YOU :))

    Am să las postările, dacă e ok şi cu tine. Aşa o să fie clar pentru toţi că n-au fsot rău-intenţionate, doar uşor influenţate!

    Bea zeamă de varză! :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. @Black Angel: ai dreptate. dar dacă s-ar împăca toţi bărbaţii cu ideea că femeile sunt cel puţin egale cu ei, am putea convieţui şi ne-am casători şi am face copii şi ei ar face nepoţi şi totul ar fi minunat! :)

    Într-o competiţie în afaceri, femeile nu au prea multe avantaje. Iar dacă te referi la picioare, sâni şi zâmbet frumos, eşti superficial. Există si bărbaţi superbi~! :))


    P.s.: dacă speli, găteşti şi menţii curăţenia, te iau eu de bărbat! :))

    RăspundețiȘtergere
  22. @Crazy Mind: ţie-ţi par inteligentă doar când eşti beat? :P

    RăspundețiȘtergere
  23. @rimf: bun aspect... Şi ce soluţie propune o FEMEIE pentru ieşirea din recesiune?! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. @Dragos FRD: Am impresia că am călcat pe teren MINAT... Aici tu eşti expertul. Când o să mă hotărăsc să fac un copil (culmea mi-aş dori să fie BĂIAT:P) am să apelez la sfaturile tale privind alimentaţia. Dar nu prea curând, nu-ţi nota în agendă! :))

    10x...

    RăspundețiȘtergere
  25. @ KirstDay :-) stai linistita, n-am cum sa-mi notez, ca n-am agenda. De obicei cine are treaba cu mine imi da telefon cu o ora inainte, pentru verificarea disponibilitatii....

    Nu sunt expert, sa fim seriosi, e doar inca un subiect de care m-am interesat in mod superficial....Deja mi-am numarat vreo doua greseli in ultima postare.


    La urma-urmei, asa-zisul razboi sexual nu are prea mare importanta, din punctul meu de vedere. Sfârsitul barbatilor inseamna in acelasi timp si sfârsitul femeilor, pentru ca sunt fetze ale aceleiasi monede. Eu cred in continuare in colaborarea calma si decenta in locul razboiului orgoliilor. Inteleg "revansa istorica" pe care o doresc femeile si o accept, dar sper sa aiba o limita. N-ar trebui sa ne situam pe pozitii ireconciliabile, pentru ca avem nevoie unii de altii. Unele de altii...unii de altele....unele de altele???

    Just another opinion....

    RăspundețiȘtergere
  26. "Într-o competiţie în afaceri, femeile nu au prea multe avantaje. Iar dacă te referi la picioare, sâni şi zâmbet frumos, eşti superficial. "

    nu sunt superficial, sunt real . Te asigur ca aici este asa cum zic eu!mai repede isi gaseste de munca o femeie decat un barbat!
    asta pt ca o femeie are mai multa putere de convingere decat un barbat!(puterea consta in cele enumerate de tine ;) )
    Sexul frumos este cel mai cautat, mai ales cand este vorba despre relatii cu publicul ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu exista un dezastru mai mare decat o femeie care isi imparte viata cu un barbat care are un IQ pe jumatate si dublul superficialitatii ei. Pana la urma urmei, faptul ca femeile nu au fost uneori luate in serios s-a datorat in primul rand chiar lor. Si femeile agresate conjugal, si cele care au fost impiedicate sa se dezvolte si au ramas o simpla "speranta", nu pot da vina pe "sistem". Doar ele sunt de vina. Se spune ca barbatii gandesc cu alt organ; sunt batran si am vazut multe, mintea femeii e un labirint iar alegerea barbatului se face in locuri ale corpului in care influenta creierului este minima.

    RăspundețiȘtergere
  28. Eugen: de ce e mintea femeii un labirint? poti detalia?

    RăspundețiȘtergere
  29. eu chiar cred in capacitatile manageriale ale femeilor. suntem emotionale, atata tot!

    RăspundețiȘtergere
  30. Crazy Mind:
    Am intalnit femei remarcabile, cu inteligenta si logica impresionante, carora li s-a pus "pata" pe cate un "mascul" cu suficienta la fel de remarcabila, care le-a blocat drumul in viatza. De aceea spuneam ca mintea femeii e un labirint, stie in ce directie este iesirea, dar uneori se pierde pe undeva la mijlocul drumului si refuza sa mai gaseasca iesirea.
    Evergreen: Da, femeile au capacitati manageriale, pana la urma urmei femeile inteligente au condus mereu lumea, doar ca nu au putut sa-si asume formal acest rol.

    RăspundețiȘtergere
  31. @Dragos FRD: Another good opinion..

    RăspundețiȘtergere
  32. @Black Angel: clar, înţeleg şi punctul tău de vedere...

    RăspundețiȘtergere
  33. @Eugen: mda... ca de obicei, prin comentariile tale, ai tendinţa de-a mă înfige bine-n realitate :))

    RăspundețiȘtergere
  34. @Evergreen: Trebuie să recunosc că majoritatea femeielor sunt emoţionale.

    Dar în arta stăpânirii stă totul...
    Da, suntem lideri buni. :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Eugen,

    Exista cateva... chestii:

    1- Poate fi si invers, mai ales invers, iar barbatul, chiar daca vede iesirea din relatia cu femeia suficienta, poate refuza sa o faca. Sau nu poate, prins in labirintul propriei chimii.
    Exista si varianta in care femeia este un labirint pentru ea insasi, sa nu inteleaga azi ce a facut ieri, maine ce a facut azi, ieri ce a facut cu o zi inainte etc Sau sa minta, mistificand adevarul si apoi spunandu-i barbatului ca a fixat-o in ghearele Minotaurului!
    Exista de asemenea posibilitatea ca femeile sa se fi aflat sub incidenta barbatului dintr-o vina proprie, dar in cel mai precis caz pentru ca asa a fost lasata sa fie, prin slabiciunile ei fizice. Nu retin prea multe femei care sa fi schimbat istoria stiintifica a lumi, cu 2-3 exceptii. Exceptii care confirma regula. Te rog sa-mi spui tu 10- din toata istoria cunoscuta a omului. Poti sa-mi dai si din perioada arhaica, nu ma supar...
    Ele exceleaza in treburi administrative si la bagat fitile :) :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Si, nu, nu, cum adevarul nu e publicitate, tot adevarul nu e nici misoginism. Va fi misoginism daca-mi vei putea da suficiente exemple de femei de stiinta care sa fi pus umarul la progresul tehnologic, filosofic, social, istoric (dar nu fitile pe la Napoleon si Hitler!)...
    Daca nu, atunci my statement ar putea fi un adevar, iar cuvantul "misogin" un cuvant inventat in scopul unei lupte parsive de guerilla.

    RăspundețiȘtergere
  37. @Anonim: make love, not war, I konw, I know... :P

    RăspundețiȘtergere
  38. General vorbind, barbatii sunt EVIDENT peste femei cam...din toate punctele de vedere. Toate extremele oricarui domaniu/activitate au fost atinse majoritar de barbati. O femeie care progreseaza este una care munceste al dracului de mult. Barbatii vor fi intotdeauna cei care : iau deciziile importante, gandesc la rece, nu pierd timp aiurea nestiind cu ce sa se imbrace, iau initiativa, nu vorbesc despre toate cacaturile ore-n sir, invita femeile...oriunde, au memoria mult mai dezvoltata, spun bancuri...etc. Asta e! Fetelor, domnisoarelor si doamnelor va rog nu va mai luptati prin toate formele sa depasiti ceva ce natura a creeat sa va fie superior. Insusi subiectul acestei discutii este evident initiat de o femeie; un barbat n-ar face asta niciodata. Un numar mai mare de femei comparativ cu cel al barbatilor este evident. Barbatii nu sunt creeati pentru monogamie, drept urmare trebuie sa aiba balta peste :) Nu sunt misogin, iubesc femeile, sunt dependent de ele, le cer ajutorul atunci cand am nevoie...dar nu m-as compara niciodata cu o femeie. N-are sens :) kiss kiss

    RăspundețiȘtergere
  39. nlpn:

    “Feminism is hated because women are hated. Anti-feminism is a direct expression of misogyny; it is the political defense of women hating.”

    RăspundețiȘtergere
  40. Ma tem ca nu ai inteles nimic din ce am spus. Ce legatura are miscarea feminista cu ideea de femeie vs barbat? Sau nu-ti dai seama ca pur si simplu ideea de feminism reprezinta inca o data dorinta VOASTRA de a demonstra ceva ca raspuns al constatarii si recunoasterii superioritatii masculine? Si oricum, acel ceva este recunoscut intotdeauna, si imi place sa cred ca cel putin in lumea mea, femeile primesc tratamente deosebite, si asta pentru ca efectiv o merita! De ce sa urasc femeile cand tocmai am declarat contrariul? Si eu am o latura feminina, si cunosc zeci de barbati care impartasesc acelasi sentiment, chiar mai mult, sprijin femeile in orice miscare doresc ele...numai sa fie pe ritm :))) Si lasand gluma, speram sa primesc un raspuns mai serios nu un copy/paste....mai ales din partea unei femei.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acum mi-am amintit de ce mi-ai lipsit :D !

    RăspundețiȘtergere
  42. nlpn:

    Ai picat prea târziu, nici nu mai fierbe oala. Eh, lasă să fiu eu încă o femeie care te-a dezamăgit. Mă mira posibilitatea că ai fi avut nişte aşteptări... GREŞIT! :))

    RăspundețiȘtergere
  43. @Cris-Mary: welcome! I`VE MISSED YOU TOO!! :*

    RăspundețiȘtergere
  44. Ai dreptate...n-are ce oala sa fiarba, poate era maxim o cana. Cat despre pseudoprofilul psihologic pe care mi l-ai facut, asa e... GRESIT :)) Eu doar credeam ca am gasit o femeie cu care pot sa port o discutie, dar nu, nu-s dezamagit...e plin de copii care se joaca de-a blogul.
    Si asa, ca info, din categoria "parerea mea" :
    Oricum, Dworkin e o extremista care s-a dat lovita toata viata si a fugit de probleme in loc sa incerce sa le rezolve, dup-aia a scris despre ele total exacerbat si a prins puternic la gasculite; nimeni n-a gasit dovezi cum c-ar fi fost intr-adevar violata sau abuzata...eu doar cred ca e o frustrata cu multa imaginatie (violata si batuta, ok...dar extraterestri?!?! c'mon...) si sincer...o si inteleg, era urata si grasa, uimitor ca n-a devenit lesbiana intre timp, asa cum fac majoritatea. Stiu ca e cool sa citezi, pacat ca filtrul tau e infundat si confunzi perceptia informatiei cu mura-n gura!

    spor!

    RăspundețiȘtergere
  45. nlpn,

    Cum am mai zis la un moment dat, acestui gen de input-uri jignitoare nu dau curs doar din ideea că cine ar citit eventuala conversaţie ar tinde să ne asemene şi să ne aloce acelaşi IQ, doar că la unul dintre noi ar greşi amarnic.

    Am citat, pentru că nu mai avea rost să răspund cu aceleaşi lucruri simple, logice şi clar usor de înţeles, chiar şi pentru un bărbat care nu s-ar compara vreodată cu o femeie. Puştoaică sau nu, cu blog sau fără, rămân elegantă şi nu dispreţuiesc pe nimeni, drept urmare nici nu am să încep vreo conversaţie în stilul celei începute de dvs.

    Nu fug de nimeni şi nimic, sunt aici pentru dvs, comentariile dvs tot aici vor apărea, nu vor fi şterse sau ignorate. Vor primi răspunsuri pe măsura ideilor transmise.

    Cu respect pentru semenii mei (bărbaţi sau femei),

    Kirst Day

    RăspundețiȘtergere
  46. Sa-mi exprim si eu punctul de vedere la acest topic >:)
    cu privire la inteligenta: Care sunt statisticile in lumea asta sau doar in Ro, referitoare la cine e mai inteligent, habar n-am. Intrebarea mea e: cum masori inteligenta unui om? Si nu ma luati cu iq-ul. Pe mine ma deranjeaza k se fac atatea diferentieri intre barbati si femei, dupa mine exista una sg si se refera la organele sexuale :p

    cu privire la castiguri: E ok ca femeia sa castige mai mult decat barbatul dar si mai ok e cand barbatul castiga mai mult k femeia. Din 2 pc de vedere, cel putin: 1. nu s-o simti si femeia bine sa primeasca un cadou frumos de ziua ei si sa fie rasfatata cat de des posibil, oare? si in acelasi timp nu s-o simti si barbatul bine stiind k isi poate rasfata iubita? de ce sa ne luam acest bine?:D 2. n-o spun aici k imi sar toti barbatii in cap

    RăspundețiȘtergere