marți, 22 iunie 2010

What do men and mascara have in common?

They both run at the first sign of emotion.


Ieri mi-a fost publicat unul dintre articolele de pe blog pe site-ul celor de la SmartWoman. Apariţie care a adus în prima zi peste 2800 de citiri şi vreo 80 şi ceva de comentarii răutăcioase. În mare parte, comentarii lăsate de sexul masculin, supărat din cale-afară pe mine, o persoană cu îndrăzneala de-a aborda un subiect sensibil. Situaţie care m-a încântat la maxim. Mă unge pe suflet instabilitatea unor persoane. Nu m-a dezamăgit întâmplarea, pentru că nu am aflat nimic nou, oamenii fără argumente practică atac la persoană de multă vreme; persoana atacată clar nu este una sensibilă, deci nu şi-au atins oricum targetul.

Pe de altă parte, au intervenit femei inteligente şi atente, bărbaţi deschişi la minte, toţi dispuşi să trateze subiectul elegant, ca pe o dezbatere inteligentă cum a fost intenţionată. S-au spus poveşti interesante, atât de femei, cât şi despre bărbaţi, referitoare la experienţe ori situaţii reale. E adevărat, nu au fost la fel de multe precum comentariile care loveau în subsemnata, ca principal vinovat pentru apariţia subiectului (Femei vs. Bărbaţi) în Univers.

Am vrut ca articolul meu, mai mult sau mai puţin ironic, să fie aruncat precum un os unei haite de câini hămesite. Rezultatul? Au muşcat toţi. Citind comentariile de pe site  vă puteţi convinge şi singuri.

Dacă voi considera necesar, am să fac mai târziu un update cu ceva concluzii după minunata dezbatere a articolului meu pe site-ul smart woman, articol care însuma cu ceva vreme în urmă 3550 de citiri şi 133 de comentarii.

Poate este un subiect care, aşa depăşit şi plin de clişeu cum pare, atrage încă atenţia.

14 comentarii:

  1. Felicitari, frustrari exista si vor exista intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, eu mi-am tot spus parerea in legatura cu subiectul asta. As mai adauga faptul ca, oricât de egale in drepturi ar fi sexele, tot nu suport sa vad un meci de rugby feminin sau o competitie de haltere feminin. Sper sa nu fiu declarat misogin pentru atâta lucru....

    Iar in legatura cu postarile de pe smartwoman...nu pot decât sa parafrazez pe Loesje: Razboi? Da. Dar n-am nevoie de inamici....

    RăspundețiȘtergere
  3. FELICITARI SI JOS PALARIA PENTRU SMART WOMAN - KirstDay. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. mamaa... am citit acolo de toate culorile
    oricum, am mai invatat cate ceva
    felicitari...si de la mine

    RăspundețiȘtergere
  5. @mstracna: TOŢI oameni au frustrări, e un fapt ştiut. Mă bucur că am scos frustrările din oameni pe acel site :)

    Mulţumesc,

    RăspundețiȘtergere
  6. @Dragos FRD: make love, not war, am înţeles mesajul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Molie,

    Tu nu ai citit comentariile de pe site-ul acela? Păi tu mă lauzi? Tocmai ce ridicasem garda şi cu eleganţp baram loviturile :))
    Acum că-s lăudată, nu ştiu cum să reacţionez! :)

    Ms :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Black Angel,

    Săru`mana. Da, asta era ideea, oamenii sunt definiţi de ceea ce spun, dar mai ales de MANIERA în care o spun. Trist sau vesel, dar adevărat.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. K: prostia nu are sex.
    "ignorantii si oamenii cu dinti urati ar trebui sa aiba ceva in comun: tin gura inchisa!" ce te asteptai sa obtii dintr-o dezbatere publica femei vs barbati, alb vs negru, intuneric vs lumina, apa vs foc etc? iti spun sigur ca ai atras atentia! ;)
    si ai aflat ca orice complementaritate este prost perceputa ca antonimie...
    vrei polemica in contradictoriu? arunca samanta complementaritatii...
    vrei polemici cordiale, arunca samanta antonimiei, toti vor incerca sa se impace... sustinand ca e vorba despre complementaritate...

    cea mai strasnica discutie ar fi cea despre prietenie. ai fi uimita sa vezi ca 99% din cetatenii acestui realm hamber nu au ce e aia. dear enemy recognition.

    RăspundețiȘtergere
  10. oricum, on-topic, cert e ca mai multi barbati isi schimba sexul, incercand astfel sa fie femei. de ce? pentru ca a devenit mai convenabil sa fii femeie. de ce?
    iti cer si tie acelasi lucru ca si lui eugen: da-mi, te rog, 10 exemple de femei care au contribuit la progresul tehnologic, stiintific...!
    si te rog sa nu-mi dai exemplu de fitiliste ca femeile lui hitler/napoleon, ca ala nu e progres tehnologic :))

    RăspundețiȘtergere
  11. O femeie mergea pe sarma, deasupra unei prapastii. Un barbat mergea pe alta sarma, paralel cu ea, deasupra prapastiei cu pricina. Aceeasi prapastie, desigur... Ambii tineau bratele ca pe niste aripi- pentru echilibru. Ajungand la perfectiunea mersului pe sarma, fiecare dintre ei a incercat sa faca arta. Ea a luat o panglica, el a luat doua bete de bambus. Ea isi infasura panglica in jurul sanilor, a copaselor. El jongla cu cele doua bete de bambus. Exista o competitie tacita, un joc, un preludiu. Femeia a ajuns la destinatie, barbatul s-a prabusit in abis. A scapat, s-a facut bine. S-a intremat, si-a scos atelele, s-a reapucat de ce stia el sa faca mai bine. A iesit din aceasta nefericita aventura cu prabusire mai bun, mai performant, aproape de perfectiune. A venit randul femeii sa se prabuseasca. Si-a rupt un genunchi, si-a fracturat cotul drept, si-a fracturat bazinul. Si-a revenit, s-a reapucat de mers pe sarma, in competitie tacita cu cifra opusa si alaturata din acel odd pe care-l formau impreuna. Plictisul din riscul discordiei. That's what we get.

    NB, te-am asaltat cu postari tampite. Si-mi cer, bineinteles, scuze...

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca nu ma insel, pe site-ul smartwoman s-a iscat o discutie in legatura cu intâmplarea descrisa in filmul Agora. Trecem peste faptul ca acolo era vorba in primul rând de un "razboi" cultural (Hypatia fiind de fapt reprezentanta culturii greco-latine, astrolog si filozof foarte respectat in sânul comunitatii ei inclusiv de barbati, fie ei elevi de-ai ei sau nu, care nu vedeau nimic rusinos in a invata de la o femeie) si abia in al doilea rând de un razboi "al sexelor" (si asta DOAR din partea reprezentantilor masculi ai noului cult crestin), eu as recomanda un film cu adevarat graitor in aceasta privinta: Pope Joan.

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitări, Raluca! Acum am văzut articolul, care, de altfel, este foarte bun... Mă bucur mult, sincer! Iată un motiv (în plus, desigur) să ai muuuultă încredere în tine. :) [Şi, după comentariile făcute la articolul tău, să te convingi că lumea, în general, are vederi obtuze, pe care, uneori, le mai combină şi cu o doză inoportună de autosuficienţă... Să fim liberi, zic eu! :)]

    RăspundețiȘtergere
  14. Isabella,

    Mulţumesc mult pentru încurajările premergătoare publicării articolului meu. A contat mult ceea ce mi-ai spus, cu tot cu avertizările necesare! :))
    Aştept cu nerăbdare şi alte articole de-ale tale pe Smart Woman!

    Să fim liberi, zic şi eu!
    Mulţumesc,

    K.R.

    RăspundețiȘtergere