sâmbătă, 6 februarie 2010

Are we humans? Or are we farmers?

Eh, cei care au cont pe facebook şi au ceva timp de petrecut în faţa calculatorului zilnic, au fost pătrunşi de obsesia joculeţelor interesante pe care băieţii inventivi le produc. Ştiu. Au scris probabil, deja, mulţi despre subiectul ăsta.

De când mă ştiu, am folosit computerul pentru a mă informa, a scrie diverse prostioare (ca acum), pentru socializare, comunicare rapidă şi, de când am jobul actual (de aproape 3 ani) pentru configurări si alte chestii softiste, de parte funcţională, cu care mă ocup (dar asta e o altă discuţie, despre cum bate vântul şi în ce direcţie neaşteptată te duce acesta, ca pe-o frunză fără putere, desprinsă din copacul iniţial).
Jocurile NU m-au pasionat, mă plictiseau rapid, nu mă motivau să închei vreun nivel sau să stau nopţi în şir în faţa computerului la GTA, NSF, Sims, CS, AoE etc. Şi da, le ştiu pe toate (am avut şi am prieteni obsedaţi încă de jocurile pe computer).
Eh, însă, de când cu farmville-ul, căci de el vă vorbesc, am înteles şi eu obsesia pentru joculeţe stupide, jucate în pauzele de la birou, în timpul liber acasă, ori pe la cursurile plictisitoare de la facultăţi.


Simt că am luat-o razna, dar ca orice om slab, cum suntem toţi până la urmă, mă consolez cu ideea că este o OBSESIE GENERALĂ! Foarte mulţi dintre prietenii mei joacă, foarte mulţi oameni de peste graniţe, oameni de toate vârstele, cu cele mai importante job-uri (decan, avocat, marketing dir, etc), oameni cu mult timp liber, dar şi oameni care abia îşi rup 10 minuţele ca să mai culeagă recoltele, să adune ouă de la găini sau să fertilizeze recoltele vecinilor, pentru bănuţi şi un plus de popularitate. Numai eu am vreo 80 de vecini în farmville, şi sunt dintre jucătoarele cuminţi, ajunsă la un nivel modest, 35 deocamdată. Cel mai tare vecin al meu, e deja la nivelul 63.


Joc de ceva vreme, însă, repet, NU SUNT dintre cei cu adevărat obsedaţi de jocul acesta. Cei obsedaţi nu stau ca mine, să scrie despre asta, ci mai plantează repede nişte raspberries, căci se coc în doar 2 ore, faci bani, poţi replanta rapid.. şi promova uşor. Eram zilele trecute la un examen, la master, ultimul din sesiune (pe care am promovat-o cu bine, Slavă Domnului). Câteva feţe cunoscute, altele nu prea, ca la examenul din sesiune. La un moment dat, o tipă simpatică, îmi zice fascinată: Wow, câte pisici ai!! Eu, ridic ochii din foaia unde citeam despre economiile de scară şi creşterea economică... şi nu mă puteam aduna. Ce am? zic. Pisici, ai o mulţime! Am intrat pe ferma ta aseară, cred că ţi-e uşor să iei ribbonu` pentru Cat Lady.

Am luat-o cu toţii razna!

Ce e trist, e că imi pierd deja răbdarea uneori, sunt prea multe de făcut acolo, prea greoi şi simt că nu mai am suficient timp şi pentru asta. Eh, nu-i capăt de lume, pun pe primul loc socializarea şi timpul petrecut cu prietenii mei. :)


Câţi bani fac unii, de pe urma frustaţilor ca noi şi cât se mai distrează făcând tot felul de new features, în urma cauzelor create pe facebook, unde ne strângem cu sutele de mii, cerând un nou grajd pentru cai sau un chicken coop pentru găini. Crazy!! :))

De-ar fi şi în agricultura şi fermele româneşti la fel de simplu: perii un taur, iei coins, colectezi păr de cal, iei iarăşi bani, ajuţi vecinii, primeşti bani etc etc etc.

Pentru acei jucătorii de farmville, pentru Sandrita, Adriana, Ioana, Lorre, Doru, Angi, Alex, Elena, Razvan, Betty, Cosmin, Iza, Florin, Loredana, Raluca, Bianca, Andrei, Ene, şiiii muuullllţiiii alţiii... până la vreo 80 şi ceva, v-am zis.... PENTRU EI, căci sunt toţi super oameni, pentru ei dedic acest post.

Pam-pam!

20 de comentarii:

  1. Eu am rămas "curat"! De câte ori aud de acest joc mă gândesc la expresia "monkey bussines" :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ahahaha :))))) daca as avea un pc mai bun , serios ca as juca si eu mai mult :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. @machiaveliq: păi ştiu, altfel, probabil, te-ai fi aflat în listă. aşa, esti outsider :))

    @izuh: my dear, merită investiţia :))

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am jucat farmville pentru ca stiam ca o sa devina viciu. nici mie nu-mi plac jocurile... dar mi-ar placea sa am xbox-ul ala nou cu touch screen :D:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare faza cu pisicile :)) Eu ma tin bine, m-am lasat convins pana la urma sa-mi fac cont de feisbuc, da' de Farmville nu m-ating, am zis! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. de curand mi-a zis o prietena ca si-a facut cont acolo numai ca sa joace jocul asta. App de postul precedent, si-a pus o poza de la pisica :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. haha, bun, transmite-i că o ajut, dacă are nevoie de vecini! :)) Te asteptăm şi pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  8. vecinii tai par a fi mai misto decat vecinii mei de cartier

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, vezi tu, n-au ei bani de haine haute couture, da` sunt oameni muncitori, dau pe mere ce iau pe pere, but they have fun!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca farm ville e un fel de virus gen "gripa porcia" o forma mai grava totusi, nu afecteaza sistemul imunitar, ci pe cel nervos! crede-ma pierd vremea adunand oua si fertilizand recoltele vecinilor pana la 3 dimineata!
    Solicit urgent un vaccin!Iar pt cei care inca nu sunt contaminati, sa stea departe!! :P
    poop u Kirst, si astept cu nerabdare sa inventeze facebookistii adapost pt pisici, ca sa te ajutam sa iti procuri si tu unul! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Cate pisici zicica ai?
    Ovidiu :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu chiar sunt bucuroasa ca nu m-a prins febra FarmVille. :))
    Prefer altfel de jocuri online... cu altfel de farmari. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. @ notaword_87: sunt stresată, nu mai pot intra pe farmville, îmi tot dă o eroare enervantă; cred că s-au supărat pe mine că m-am luat de ei :)))

    Te pup!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Ovidiu: cred că vreo 30 lejer :))))

    RăspundețiȘtergere
  15. @copiiiiubirii: deci ai şi tu obsesiile tale :)), nu eşti mai presus ca noi :P

    RăspundețiȘtergere
  16. N-am zis ca n-am obsesii. :))
    Pai eu joc un joc online de vreo doi ani deja. :))

    Dar macar nu m-a mai prins si febra FarmVille.

    RăspundețiȘtergere
  17. Haha, să nu-mi spui numele jocului tau favorit online, că cine ştie dacă o să ajung să mai am timp să respir :P

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place mult blogul tau, sper sa imi accepti prietenia pe Facebook, mai ales ca am si eu, evident, FERMA!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Haha, cu siguranţă! Mulţumesc ptr aprecieri :*

    RăspundețiȘtergere