duminică, 7 februarie 2010

Pisicii îi place să facă pipi în acelaşi loc

Până la urmă, a avut dreptate cârtiţa aia cu previziunea lui despre durata iernii... Of, ce vreme. Îmi vine să-mpodobesc iar un brad frumos mirositor, să beau un ceai fierbinte, să ascult cd-ul cu colinde. Instead, azi am deszăpezit maşina, am căutat o oră loc de parcare, iar mâine mă duc la serviciu. Şi cum să mai călătoreşti, frate, prin viaţă fară balans? Cred că la balans emoţional se referea vorba aia. Oricum...

Grasu` ăsta din poză, e Oscar, e aici ca să facă referire la titlu şi pentru că-i ofer credit, pentru capacităţile lui... diferite; dar ştiţi deja cine-i Oscar motanul şi ce face el.

Am, ca orice om, o serie de întrebări, mai mult sau mai puţin existenţiale. În principiu sunt retorice. Dar, de dragul acestui loc, unde pot abera la nesfărşit, am să le notez. Şi am să vă las să le trataţi şi voi cum vreţi, retorice sau nu.

De ce face pisica pipi în acelaşi loc? Din acelasi motiv pentru care lupu-şi schimbă parul dar năravul ba`? Sau din acelaşi motiv pentru care ne place să repetăm nişte greşeli over and over again? Pentru că putem şi pentru că ne dă o senzaţie de falsă satisfacţie? Ah, mai puţin pisicii... Ea cred că ar fi suficient de satisfăcută după exercitarea nevoii fiziologice.
De ce spunem că simţim nevoia de schimbare, dar nu schimbăm  nimic?
De ce femeile sunt perfide cu semenele lor?
De ce ori de câte ori trebuie să ajung la o întâlnire importantă, mă blochez în trafic?
De ce parfumul e cea mai puternică armă invizibilă?
De ce dragostea costă?
De ce iertarea nu vine de la sine? (sau corolar a la Murphy: Tratează javra cu respect)

Hm, mă opresc... mi-am amintit de un sfat: Imaginează-ţi că toate grijile, problemele şi durerile fizice iau forma unui bulgăre de pământ. Înveleşte-l (mental, fireşte) într-un nor pufos. Vizualizează cum stresul cauzat de toate problemele din viaţa ta şi hărmălaia provocată de ele sunt înghiţite de norul alb. Zgomotul dispare şi bulgărele de pământ e topit încet. Inspiră şi expiră cu putere, cât să împrăştii norul. Gata!

Mdea, la mine n-a mers, dar renunţ la subiect, pe moment. M-am autoliniştit. :))

Hm, am primit o leapşă azi, o să vă povestesc deci o rutinară zi de-a mea... SUSPANS!! Şi... tobeleeee..... pam-pam!

To be continued...

7 comentarii:

  1. Deep! Bagă mare cu leapşa aia :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am amintit ce mi-a zis 'weederash', adica , Mihai , aseara : sa facem cat mai putine greseli si sa invatam cat mai mult din ele. Cred ca noi ne gandim, cand suntem pe cale sa cometim a doua oara aceeasi prostie, ca "hai poate de data asta o sa iasa mai bine ! " si tot speram ...
    Cat despre locul pisicii unde se usureaza , mi se pare normal sa se simta bine doar intr-un anumit loc , asa cum presupun ca fiecaruia ii place pe "tronul " sau , zic eu .

    RăspundețiȘtergere
  3. *comitem , scuzeee. Graba strica treaba!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda.. cam aşa e, cât mai puţine greşeli... dar câte mai exact?! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Am observat asta pe vremea cand aveam pisica. :D Mereu numai in acelasi loc mirosea aiurea :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai primit un premiu pe blogu' meu! Aşa de început, mai ales că ai facut-o cu dreptu'!:D

    RăspundețiȘtergere