joi, 4 februarie 2010

Tatuaje?!

Am un issue cu tatuajele. Încep prin a clarifica nişte lucruri: sunt open minded, modernă, am capacitatea de a înţelege şi accepta lucruri fooooarte ciudate. Ah şi sunt modestă.
Dar...
Care e faza cu tatuajele? Ok, pricep că e o veche (poate chiar unică la vremea aia) formă de artă. Şi recunosc, multe tatuaje arată minunat, sunt cu adevarat artistic lucrate. Dar de ce pe corp? De ce nu artă într-un tablou, pe perete, pe o vază ori o piesă de mobilă? De ce are nevoie omul anului 2010 de artă pe propria piele? De simboluri, de texte, de pecete pe corp ca să se simtă mai bine?

Motive? O fi cool. Te face să te simţi mai bărbat / femeie. Te ajută să exprimi prin pielea pictată ce nu poti prin cuvinte sau fapte? Îşi dă mai multă încredere, ţi se reduc defectele, ţi se evidenţiază perfecţiunea? E şi asta o formă de comunicare, cred. Oricum, poate tatuajele au avut şi au încă, scopul înfrumuseţării, ca şi machiajul, vopsitul părului şi mai nou, chirurgia estetică. Nu mi se par mai frumoşi bărbaţii cu tatuaje. Nici femeile cu tatuaje nu mă inspiră să aleg şi eu calea umplerii corpului cu picturi.

Mă rog, sunt convinsă că lumea mă va contrazice. Şi chiar vreau asta. De ce să-mi înţep epiderma ca să port arta pe corp? E mai aproape de suflet aşa?

8 comentarii:

  1. Eu m-am tot uitat la L.A. Ink sau Miami Ink cu celebra Kat Von D ( buna tipa..) si majoritatea din cei care veneau acolo sa isi faca tatuaje isi faceau un memoria cuiva. Ar putea fi si acesta un motiv destul de rezonabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm.. să ai nevoie de un semn pe piele ca să-ţi amintească de cineva... mă rog.. se poate. Apreciez exprimarea părerii! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. spui ca esti open-minded, dar nu intelegi...de fapt poate nu e nimic de inteles, omul respectiv isi face pe corpul lui ceea ce simte si din motivul numai de el stiut. Sigur toti au dreptul la o opinie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ai parte de intelegere din partea tuturor :P si nu trebuie generalizata treaba, in sensul : ahh toata lumea isi face...eu zic ca fiecare are motivul lui..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah, da, asta pot accepta, să aibă un motiv. Aş fi vrut să ştiu care este acela. Desigur, pot trăi nelămurită în anumite privinţe. Mulţumesc, oricum, ptr părere! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. motivele sunt multe, conplexe si diferite. pretextele sunt insa mult mai interesante: mi-am schimbat viata, in amintirea bunicii, am renuntat la droguri, mi se zbatea gamba, e artistul meu preferat, etc

    RăspundețiȘtergere
  6. ah pretexte.. la asta chiar ne pricem toţi. eh, that`s the beauty of stupid things that we do. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. subiectul nu e "tatuajele", subiectul ar tb sa fie "de ce tb oamenii sa vb atat de mult despre ele, de ce le fac atat de altfel de celelalte lucruri, cand defapt ele nu sunt". fiecare si-a facut din ce motiv a vrut, un motiv oricum a existat, chiar daca e si "e la moda" . Intrebarea e: " ce ne intereseaza pe noi de ce a vrut x sa-si faca tatuaj??" duhhh! raspuns simplu: pt k oamenii sunt facuti sa comenteze, sa dezaprobe! ufff, knd mi-am facut eu primul tatuaj, cate pareri!!! de parca le cerusem, dak eram in alta tara, mai evoluata, probabil nici nu le vedeau ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, Adriana. Pot fi de acord cu asta. Suntem nişte cârcotaşi :))

    RăspundețiȘtergere